FÅR LÄMNA BÄNKEN. Nästa säsong är Jacob Markström etta i Vancouver Canucks.
Vancouver

Glädjande besked för Markström: ”Kommer att vara vår förstamålvakt”

ANNONS

Säsongen avslutades i förtid på grund av en knäskada. Nu får Jacob Markström ändå ett positivt besked inför nästa säsong. Enligt Vancouver Canucks general manager Jim Benning kommer man att satsa på svensken till hösten.
– Jacob Markström kommer att vara vår förstamålvakt framöver, säger han i en intervju med TSN:s Pierre LeBrun.

Härom dagen kom det lite överraskande uppgifter om att Vancouver Canucks vill förlänga kontraktet med veteranmålvakten Ryan Miller. Överraskande på så vis att amerikanen fyller 37 år i sommar och är på väg in i slutfasen av sin karriär samtidigt som Canucks har yngre målvakter i framför allt Jacob Markström, 27, och Thatcher Demko, 21.

Under en intervju med TSN:s Pierre LeBrun under NHL Draft Combine som pågår i Buffalo utvecklade general managern Jim Benning sina planer för Canucks målvaktsposition. Enligt honom handlar det inte om att ta tillbaka Miller som förstamålvakt, utan att ha honom som ett komplement till Markström.
– Vi för diskussioner med Millers agent och med honom, men Jacob Markström kommer att vara vår förstamålvakt framöver, säger Benning i intervjun.
– Vi känner att med tanke på var vi befinner oss med alla unga spelare så behöver vi bra målvaktsspel varje kväll för att kunna bli att räkna med.

KAN BLI FREE AGENT 1 JULI

Ryan Miller spelade 54 matcher för Vancouver den gångna säsongen medan Jacob Markström stannade på 26 efter att ha missat slutfasen av säsongen med en knäskada. Miller hade en räddningsprocent på 91,4, Markström på 91.

Det treårskontrakt värt sex miljoner dollar per säsong som Ryan Miller skrev med Vancouver 2015 går ut 1 juli. Om Canucks inte skriver nytt kontrakt med honom innan dess kan han testa den öppna marknaden.

Markström går å sin sida in på ett nytt kontrakt värt 3,667 miljoner dollar från och med nästa säsong. Det är ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2019/20.

De vill ha tillbaka målvakten: ”Har något att erbjuda”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL