”EN VÄN”. John Scott uppskattar inte att man dragit fram hans två år gamla kommentar om P.K. Subban.
Nyheter

Slår tillbaka efter påstådda sågningen av Subban: ”Det är en skam”

ANNONS

Dokumentären om P.K. Subban var fylld av lovord – förutom från tidigare slagskämpen och lagkamraten John Scott. Nu förklarar Scott omständigheterna bakom det uppmärksammade uttalandet där han kallade backstjärnan för ”skräp”.
– Den där kommentaren är två år gammal och har ingenting att göra med det P.K. gör nu, säger Scott i en intervju med Sportsnet.

– Han är skräp!
Så uttryckte sig den tidigare NHL-spelaren och slagskämpen John Scott om P.K. Subban i den E:60-dokumentär om Nashville Predators-backen som ESPN började sända i helgen. Kommentaren blev snabbt rubrikstoff i Nordamerika och har diskuterats flitigt i flera olika forum de senaste dygnen.

För John Scott själv kom uppmärksamheten som en total överraskning. Han har de facto yppat orden, men i en intervju på Andrew Walker Show på Sportsnet förklarar han omständigheterna kring uttalandet.
– Den där kommentaren är två år gammal och har ingenting att göra med det P.K. gör nu. De hade arkiverat den och tagit fram den nu, så det var inte så att jag försökte ställa till med oreda nu när P.K. står i rampljuset under Stanley Cup-slutspelet, säger Scott.
– Jag fick den där frågan ett par dagar efter att ha spelat mot P.K. när han antagligen hade dominerat mot mitt lag och gjort en del konstiga saker på isen, gjorde high-fives eller bakåtvolter. Jag var antagligen inte nöjd med honom vid den tidpunkten, men det här har tagits ur sitt sammanhang.

”BLEV TRAKASSERAD PÅ SOCIALA MEDIER”

John Scott var oförberedd på uppmärksamheten som kom i samband med att dokumentären sändes för första gången under söndagen.
– Helt plötsligt fick jag en massa tweets och blev trakasserad på sociala medier. Jag fattade inte alls vad som hade hänt eftersom jag inte har gjort några intervjuer sista tiden och försökt hålla en låg profil.
– Det är en otrolig besvikelse att det skulle bli så här, för efter att jag gjorde det där uttalandet har jag träffat P.K. både på All-Star-matchen (i fjol) och i Montréal och han är en cool kille. Jag gillar killen och ser honom som en vän. Att det här skulle dyka upp nu är en skam.

John Scott, 34, slutade med hockey efter den händelserika säsongen där han blev inkuppad i NHL:s All-Star Game och trejdad från Arizona till Montréal och sedermera skickad till AHL, troligtvis till en följd av All-Star-kuppen. Han spelade en match med Subban i Montréal efter trejden.

Sågningen av P.K. Subban: ”Han är skräp”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games