INGA SNÄLLA ORD. John Scott är inget fan av P.K. Subban.
Nyheter

Sågningen av P.K. Subban: ”Han är skräp”

ANNONS

Han har stått i centrum inför nattens första Stanley Cup-final. Men alla gillar inte P.K. Subban. I ESPN: s E:60-dokumentär om Nashville Predators stjärnback sågas han – av forne NHL-spelaren John Scott.
– Jag gillar honom inte. På isen tycker jag att han är skräp, säger Scott i dokumentären.

Det var under söndagen som E:60-dokumentären om P.K. Subban hade premiär i Nordamerika. Här berättar backen själv om den uppmärksammade trejden från Montréal Canadiens till Nashville Predators förra sommaren liksom om det faktum att han utsatts för en del rasism under NHL-karriären.

När han avgjorde en slutspelsmatch mot Boston Bruins 2014 kallades han både det ena och det andra av motståndarfansen på sociala medier, något han själv försökt tona ned i efterhand. Subban vill helt enkelt inte att det ska bli för mycket fokus på hans hudfärg.
– Jag har aldrig sett mig själv som en svart spelare. Jag tänker på mig själv som en hockeyspelare som vill bli den bästa spelaren i ligan. Jag vet att jag är svart. Alla vet att jag är svart, men jag vill inte låta det definiera mig som hockeyspelare, säger han under ESPN-dokumentären.

”TROR ATT HAN ÄR BÄTTRE ÄN ALLA ANDRA”

Det mest uppmärksammade uttalandet i dokumentären kommer emellertid inte från Subban själv – utan från John Scott. Den tidigare slagskämpen, som under uppmärksammade former röstades in i fjolårets All-Star Game, uttalar sig negativt om Subban i dokumentären.
– Jag gillar honom inte. På isen tycker jag att han är skräp. Han tror att han är bättre än alla andra, säger Scott i dokumentären.

Subban och Scott tillhörde båda Montréal Canadiens organisation i slutet av förra säsongen. Scott tillbringade dock majoriteten av tiden i klubbens farmarlag St. John’s på Newfoundland och spelade bara en match med Canadiens efter trejden från Arizona Coyotes.

https://www.instagram.com/p/BUhB-7_BdHq/?taken-by=hockeysverige_se

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games