Ducks nästa för Ryan Miller?
Vancouver

De vill ha tillbaka målvakten: ”Har något att erbjuda”

ANNONS

Jacob Markström kan inte känna sig säker på en plats som Vancouvers förstemålvakt nästa säsong. Nu uppges klubben vara intresserade av en förlängning med Ryan Miller.

Till nästa säsong tickar Jacob Markströms ‘förstemålvaktskontrakt’ värt 3,67 miljoner dollar igång. Samtidigt går kontraktet med Ryan Miller ut i månadsskiftet juni/juli. Därför har de flesta räknat med att Millers dagar i Canucks nu skulle vara räknade, och att Jacob Markström skulle bli den målvakt man satsade på.

Men nu ser det inte ut att bli så. Vancouvers ledning, med general manager Jim Benning i spetsen, ser i stället ut att försöka förlänga avtalet med 36-årige Miller för att få tillbaka honom för en fjärde säsong i klubben.
– Vi har något att erbjuda Ryan som han redan vet. Vi har några positiva saker för honom, och om det är den vägen vi går är det därför vi gör det, säger Benning till Vancouver Province.

Miller stod under den gångna säsongen 54 matcher, och har lyckats behålla förstaspaden i konkurrensen med Markström. Nu är frågan om 2010 års Vezina Trophy-vinnare kan hålla svensken bakom sig ytterligare en säsong.

Det kontrakt som nu löper ut är värt sex miljoner dollar per säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL