Nathalie Ferno.
SDHL 1

Luleå förstärker med landslagsmeriterad forward

ANNONS

Luleå nöjde sig inte med att presentera förlängningen av Elin Johansson. På samma gång valde man också att berättar att klubben gjort klart med  Oscar Häggström som ny assisterande tränare. Men man presenterade även ett nyförvärv i form av Nathalie Ferno från Modo.
— Vi är mycket glada att vi kan knyta till oss en ung lovande svensk framtidsspelare. Hon har trots sin ringa ålder redan gjort tre säsonger med damkronorna och är precis den karaktär av spelare som vi letar efter; en som vill ta nästa steg i sin karriär, älskar att träna och har en personlighet som kommer passa bra in i gruppen. Hennes styrkor är skridskoåkningen, farten och att hon är användbar både som center och ytterforward. Det vi vill hjälpa henne med är att ta nästa steg i sin utveckling när det gäller spelet med puck och att lyfta fram de egenskaper som hon redan har i sig, säger sportchefen och tränaren Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Nathalie Ferno, som har Flen som moderklubb, har under sina fem säsonger i Modo spelat 106 matcher i SDHL och på de matcherna gjort 45 poäng. Hon har även hunnit med att göra 16 landskamper varav fyra den gångna säsongen.
— Det känns jättebra att ha skrivit på för Luleå Hockey/MSSK. Det har varit de roligaste matcherna på säsongen när vi har mötts – även om vi har haft ganska olika spel så har det alltid varit matcher med bra fart och mycket målchanser åt bägge håll. Jag har väldigt stora förväntningar på de kommande två säsongerna med LHF/MSSK. Inte minst vad gäller träningsmöjligheterna och att kunna ta nästa steg i min personliga utveckling. Förutom att det skall gå bra för laget så hoppas jag utvecklas en hel del, framför allt i spelet med puck, säger hon själv om övergången.

 

Den här artikeln handlar om: