FAR OCH SON. Tony Landeskog berättar vad det är som har tagit sonen Gabriel till toppen.
VM 2017

Gabriel Landeskog – född till ledare: ”Kompisarna samlades alltid runt honom”

Tony Landeskog hade själv en fin hockeykarriär, men sonen Gabriel har tagit sin ett par steg längre. Kanske tack vare ett par okonventionella beslut i tidig ålder. För hockeysverige.se berättar pappa Landeskog om den VM-aktuella sonens häftiga resa till världstoppen – och vilka kvalitéer som har gjort honom till en sådan respekterad spelare och ledare i NHL.
– Kompisarna samlades alltid runt honom och det var många gånger han som tog ledarrollen, säger Tony Landeskog.

Gabriel Landeskog, 24, har varit en framstående spelare för Sveriges i årets VM-turnering. Så här långt har han svarat för två mål och totalt fem poäng på sju matcher, men framför allt har Colorado-kaptenen visat stort ledarskap både på och vid sidan av isen. Ett ledarskap som gjorde honom till tidernas då yngsta kapten i NHL när Colorado Avalanche sydde fast C:et på hans bröst inför säsongen 2012/13.

Men vad bottnar det här till synes naturliga ledarskapet i?

Hockeysverige.se skickade den frågan vidare till Gabriel Landeskogs pappa Tony, som själv var en skicklig elitserieback i Hammarby.
– Gabriel har alltid haft en egenskap att hamna i ledande situationer och även haft den personligheten. Om det är genetiskt eller vet jag inte. Han har två syskon och dom har inte riktigt hans egenskaper på det planet, säger Tony Landeskog till hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi har många gånger pratat om dom här bitarna. Han har varit så mogen hela tiden och mottaglig när det gäller ansvar och våga stå upp och säga vad han tycker.

Var han likadan i skolan?
– Ja, det var han. Kompisarna samlades alltid runt honom och det var många gånger han som tog ledarrollen. Även när han spelade i Djurgården med killar som var tre, fyra år äldre så sa han sin mening när dom andra inte ville eller tordes.

Tony Landeskog var själv lagkapten i Hammarby under en tid och någonstans där kanske Gabriels ledarskap kommer ifrån.
– Det var lite av den rollen som jag också hade. Jag var ofta en informell ledare i olika situationer så det finns väl en del att brås på. Dessutom är hans mamma lärare så det finns nog lite att brås på även där, säger han med ett lätt skratt.

Du har spelat i elitserien med Hammarby, hur mycket tror du att det har påverkat hans drömmar och mål?
– Det tror jag nog att det har gjort från början. Han har aldrig nöjt sig med att bara bli bra utan han ville bli riktigt bra och inte bara hålla sig här i Sverige. Det här har jag från min sida försökt stötta eftersom jag själv inte fick eller tog den chansen. Något som kunde bli ett äventyr eller ge en personlig utveckling oavsett hur det hade gått för honom inom hockeyn.
– Han satte tidigt sina mål att, som jag sa, inte bara bli en bra spelare i Sverige. Det här pratade han och jag mycket om eftersom det är ett problem i Sverige, ännu mer var det förut, att unga spelare som kommer upp i A-laget, får dom speltid så är det tre, fyra minuter per match i skyddade situationer. Samtidigt kan du få till dig vanor från spelare som kanske inte har samma ambition längre.
– Jag tyckte att det var viktigt att förmedla till honom att han skulle vara i en omgivning som stimulerar och sporrar i stället för att stanna i A-lagsverksamhet här i Sverige.


Gabriel och Tony vid NHL-draften i Minnesota 2011. Foto: All Over Press

”EN POSITIV MÄNNISKA SOM HAR FÖRMÅGAN ATT DRA MED SIG ANDRA”

Gabriel Landeskog tycks vara bra på allt även om inget sticker ut, men pappa Landeskog har något sånär bilden klart för sig kring vad sonens storhet på isen ligger i.
– Jag tror att det är mycket karaktär och inställning. Han har inte någon spetsegenskap som teknik eller liknande. Han blir på något vis ändå komplett.
– Gabriel är också oftast en positiv människa och har förmågan att få med sig andra. Det är mycket enklare att beskriva spelare som man ser har topptalang inom teknik, skott eller något sådant.

Coloradokaptenen åkte över till Kitchener i Kanada redan som 16-åring. Givetvis pratade man igenom situationen en del inom familjen innan han packade sin väska för avfärd.
– I mina ögon var det ganska enkelt även om jag har sett och alltid vill se allt det barnen gör. Här kände jag att jag måste sätta mig själv åt sidan. Jag kan inte låta honom stanna hemma bara för att jag vill se hockey på hemmaplan.
– För mig var det aldrig någon stor sak även om det var ett jättejobbigt beslut. Det är ändå långt bort och det var nog jobbigare för hans mamma även om det inte var någon stor sak för henne heller. Hon frågade vad jag tyckte så jag sa vad jag tyckte och Gabriel själv var bestämd. Dessutom kände vi att han var mogen för att flytta.
– Det jag försökte säga till honom var ”åk dit och gör allt du kan, funkar det inte så se det som ett äventyr och sedan kommer du i så fall hem”.

Första tiden i Kanada var tuff för den då 16-åriga Gabriel Landeskog.
– Det fanns stunder och kvällar när det fanns en ganska stor hemlängtan hos Gabriel. Turen är att tekniken gått framåt sedan jag var liten då man var tvungen att skicka brev till varandra. Nu kan man ”skypa”, vilket är en fantastik möjlighet.
– Samtidigt blev det jobbigare när vi såg varandra. Hemlängtan blev på så sätt jobbigare eftersom man känner mer närvaro. När vi lade på tror jag att han hade det ännu jobbigare. Det var så här i ett halvår till och från, men efter jul släppte det och sedan har Gabriel haft en fantastisk resa.
– Under säsongerna har vi mycket sms-kontakt. Vi pratar med varandra kanske en gång i veckan, men vi sms:ar mycket före och efter matcherna. Dessutom ser jag alla matcher han spelar på TV. På det sättet känner jag att jag är närvarande på ett sätt även om han inte kanske känner likadant. För mig mildrar det lite grann. Trots allt är han fortfarande ung och bor långt borta.

Hur ser du på hans insats i VM där han spelar tillsammans med Elias Lindholm och Victor Rask?
– Jag tycker att den har varit okej, men han har mer att ge. Likväl som jag tycker att hela laget har mer att ge. I början fick Gabriel och hans kedja mycket ros, men jag tycker att dom tre har mer att ge, vilket också kommer att behövas, säger Tony Landeskog samtidigt som han tycker att sonens samarbete med Lindholm och Rask har fungerat hyfsat.
– Nu såg jag inte matchen mot Slovakien, men jag tycker den kedjan är rolig att se på. Det har klickat men ändå inte helt ut. Det blixtrar till emellanåt, men det håller inte i 60 minuter. Alla tre är trots allt unga killar även om dom är vana att ha krav på sig.

Du säger att hela laget har mer att ge, hur ser du på Tre Kronors insats så här långt i VM?
– Det känns som att intensiteten inte riktigt finns där. Den kommer att behövas för att klara av dom tuffare lagen. Samtidigt tror jag att vi svenskar jämfört med många andra har svårare att spela mot sämre lag. Vi har lättare när vi möter USA, Kanada, Ryssland och Finland. Då är det lättare att tända till. Lite grann är det samma sak om vi möter Schweiz, men jag tycker ändå att det är lite av en mardrömsmotståndare. Dom är riktigt duktiga.

Nu möter vi Schweiz i kväll med matchstart 20.15, vilka chanser har Sverige att ta sig till en semifinal?
– Chansen för att Sverige ska vinna skulle jag säga är 60–65 procent. Samtidigt är det Tre Kronors största hot, att alla kräver att dom ska vinna. Alla dom här stora fina namnen i laget måste prestera.
– Backlinjen är toppklass om man ser till hela NHL. Det är inte, om man ska vara riktigt ärlig, ”forwards-linerna” på samma sätt. Backarna måste kliva upp avsevärt mycket mer och ”Lunkan” (Henrik Lundqvist) måste göra bra matcher, vilket han också har gjort av det jag har sett hittills. Sedan måste forwards producera. Det blir en tuff utmaning eftersom Schweiz är svåra att möta försvarsmässigt.

Se VM på C More – två veckor gratis

En bajare i ur och skur – Old School Hockey Tony Landeskog

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten