Sök
Hanna Sköld.
SDHL

Leksingens genombrott spolierades av svåra skadan: ”Jag ville så gärna spela”

Fjolårets genombrottssäsong avslutades med en VM-debut. Men när Leksands Hanna Sköld siktade på att ta nästa steg i år gick det mesta på tok. Efter en säsong präglad av besvikelse och en allvarlig armbågsskada försöker 19-åringen från Skogsbo ta ny sats mot OS.
– Nu var det ändå en bra tid som jag blev skadad eftersom jag har hela sommaren på mig att bygga upp armen igen, säger Sköld till hockeysverige.se.

SIMTUNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Hanna Sköld från Skogsbo utanför Avesta fick sitt stora genombrott i SDHL för två säsonger sedan. Då svarade hon för 20 mål och totalt 32 poäng på 36 matcher med Leksand. Det tog henne hela vägen till VM-spel. Förra säsongen blev dock inte som hon hade hoppats på. Bara fyra mål och totalt 13 poäng på 25 matcher. Lägg därtill att en skada gjorde att hon aldrig blev aktuell för VM-spel.

Trots att förra säsongen inte blev lyckad så har hon ändå utvecklats snabbt och mognat som hockeyspelare. Det hör ändå till saken att hon ännu bara är 19 år.
– Jag vet inte vad som ligger bakom den utvecklingen. Det känns som jag har haft en bra miljö och bra spelare runt omkring mig samtidigt som det alltid har varit ett mål för mig att spela i Damkronorna. Jag var lyckligt lottad som fick chansen göra det förra säsongen, säger Hanna Sköld till hockeysverige.se när vi ses för en intervju i det fridfulla Simtuna en bit utanför Enköping.

Landslagsdebuten skedde säsongen 2015/16 på Åland.
– Jag minns att jag var sjukt nervös (skratt). Nu kom jag inte ihåg exakt vad som hände under första matchen, men vi var på Åland och spelade mot Finland. När man spelat ett tag så släpper ändå den där nervositeten. Jag fick ju en annan roll där jämfört med vad jag hade i Leksand, men det var i alla fall väldigt kul.

VM-framträdandet samma säsong kom som en stor överraskning för henne.
– VM var inget jag hade räknat med. Jag tyckte bara att det var kul att få känna på att spela i Damkronorna. När det sedan blev VM… Jag blev helt chockad när han (Leif Boork) ringde och sa att jag kom med. Att sedan få vara med där var verkligen en upplevelse. Framför allt att få möta USA, Kanada och alla andra länder och se hur nivån verkligen är. Det är stor skillnad.

Förra säsongen tog sig Leksand till slutspel, men blev utslagna av Djurgården direkt. Med facit i hand blev det en ganska misslyckad säsong för det Leksand, som för två säsonger sedan var nära att slå ut Linköping i semifinal.
– Vi började säsongen jättesvagt, men sedan gick det bättre och bättre. Innan jul gick det till och med riktigt bra, men det var ingen höjdarsäsong.
– Nu fick vi en ny tränare igen (Alexander Eriksson) och det tar ett tag för framför allt gruppen att komma in i spelet och allt sådant. Sedan vet jag att vi skulle kunnat få ut mer av laget. Det visade vi om inte annat vid julen.
– Vi var en bra grupp, men vi hade inga direkta toppspelare, vilket jag tror hade behövts om vi skulle ta ett steg till.

Din egen produktion, ”bara” 13 poäng förra säsongen, hur ser du på den?
– Min säsong, nej den är jag inte nöjd med. Det började lite tokigt för mig eftersom jag inte riktigt kom igång heller. Säsongen innan hade jag verkligen en jättebra säsong, men jag kan inte svara på just varför det inte gick lika bra förra säsongen. Sedan blev jag skadad och då försvann ganska mycket av säsongen. 

Det var på en landslagsturnering i Tyskland som oturen var framme för Hanna Sköld.
– Armbågsbenet gick av men hoppade även ur led. Jag vet inte exakt allt eftersom skadan skedde i Tyskland och jag inte riktigt fick reda på allt då dom knappt kunde prata engelska.
– Det som hände var att jag körde in i sargen så armbågen vek sig. Jag opererades i Tyskland, satt i skruvar och så vidare.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”HADE GANSKA ONT NÄR JAG SPELADE”

Trots den ganska allvarliga armbågsskadan var Leksandsforwarden tillbaka till slutspelet.
– Från början var det sagt att hela säsongen skulle vara över. Nu kanske jag ändå inte skulle kommit tillbaka så snabbt. Om det hade blivit fler matcher och vi gått vidare så vet jag inte hur det hade gått eftersom jag hade ganska ont när jag spelade, men jag ville så gärna spela, säger Hanna Sköld med ett skratt.

Känner du av skadan dag?
– Inte i vardagslivet, men jag har inte full rörlighet. Jag har plattorna kvar i armbågen fortfarande, men när man tar bort dom så ska jag få full rörlighet tillbaka. Plattorna tar jag bort om ett år, men det känns ändå bra och jag kan träna och så vidare. Jag tror inte att det kommer hämma mig i själva spelet.

Känns det inte extra surt med tanke på att du tycktes ha etablerat dig i Damkronorna?
– Eftersom jag kom med till VM förra året så var ett av mina mål att komma med dit även i år. Speciellt nu då det är OS nästa år. Då vill jag ju vara med och kämpa om en plats där, så det är jättetråkigt att det blev så här. Det är bara att kämpa på och visa nästa säsong att jag vill vara med där.

Finns OS-spel i dina tankar fortfarande?
– Ja, så är det självklart. Det är ett mål som jag har. Nu var det ändå en bra tid som jag blev skadad eftersom jag har hela sommaren på mig att bygga upp armen igen.

En av Hanna Skölds bästa vänner kom överraskande med till VM, Maja Nyhlén-Persson, 16, men det var ingenting som förvånade Sköld.
– Det var riktigt häftigt. Hon är väldigt ung, men hon är en bra spelare oavsett i vilken ålder hon skulle vara. Jag tycker att hon verkligen är en toppspelare här i Sverige och jag är inte alls förvånad över att hon kom med.
– När Maja är på banan känner man sig trygg, så är det verkligen, trots att hon är så ung. Jag tycker att hon en av dom etablerade spelarna hos oss (Leksand).

Nylén-Persson och Sköld kommer från Nicklas Lidströms Skogsbo och dom både kände varandra lite grann redan från därifrån innan dom strålade samman i Leksand.
– Det var inte så att vi var jättebra kompisar redan då eftersom hon är några år yngre, men vi kände varandra på så vis att vi visste vem den andre var. Men nu har vi blivit tajtare sedan hon också flyttade upp till Leksand.

Ditt kontrakt med Leksand har gått ut, hur går dina tankar om nästa säsong?
– Leksand är aktuellt, men jag är öppen för allt. Just nu bor jag i Avesta. Vi började träna för två veckor sedan, men jag har inte varit upp till Leksand någon ännu eftersom jag just nu jobbar i Avesta.
– Jag ska åka upp nu i veckan och träna ett pass med Leksand och sedan ska jag träna hemma. Men jag har inte bestämt något ännu, så jag håller på den frågan ett tag till.

En handelsresande i SM-guld: ”OS-spel är en stor motivation och drivkraft”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten