161214 Tingsryds Adam Persson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och SšdertŠlje den 14 december 2016 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Tingsryds AIF

Lägger av vid 22-års ålder: ”Brinner inte för det”

ANNONS

När Tingsryd låg i Hockeyettan 2013/2014 fick han chansen att debutera för sin moderförening. Han var sen med och tog laget upp i Hockeyallsvenskan. Efter två säsonger i den nästa högsta serien väljer nu blott 22-åriga Adam Persson att lägga av med hockeyn.
— Jag har tänkt så in i helvete. Jag känner först och främst att jag vill testa något annat utöver Tingsryd. Sen var det om jag skulle spela någon annan stans eller göra detta. Jag kom fram till detta beslut och det kändes rätt och bra. Jag kände liksom att jag inte brinner för det 100 procent som jag gjorde innan. Då kände jag att det här var rätt väg att gå, säger han i en intrevju med vxonews.

Adam Persson är en Tingsryd-produkt och har spenderat hela sin karriär i klubben. Totalt har han hunnit med att göra över 200 matcher i a-laget och han har vuxit som spelare under klubbens resa från division 1 till Allsvenskan.
—  Det var det som gjorde att det blev lite svårare. Jag har världens chans när det har gått så bra för mig och klubben, men jag känner som jag gör. Då är det svårt att göra något, säger Adam Persson som samtidigt säger att beslutet kanske inte varar för evigt.
— Jag kan alltid börja spela hockey igen, men då kanske man får börja om lite. Jag har väl tänkt att plugga till nästa år, men jag vet inte till vad.

Den här artikeln handlar om: