Tomas Skogs.
SHL

Mora värvar tillbaka back från konkurrent

ANNONS

Efter uppflyttningen till SHL har Mora nu gjort klart med en återvändare med stor rutin från både SHL och Mora. Det handlar om backen Tomas Skogs som kommer från spel med Färjestad. De meddelar klubben på sin hemsidan i dag.
— Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger Moras sportansvarige Anders Sundby.

Tomas Skogs kommer ursprungligen från Mora och började också sin hockeykarriär i klubben. Totalt har det blivit sju säsonger i klubbens a-lag sedan tidigare. Han lämnade klubben inför säsongen 2008/2009. Nu är han tillbaka i klubben efter nio års frånvaro.
–Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu, säger Tomas själv om sitt val att skriva på för Mora.

Med Skogs får Mora in en back med rejäl rutin från SHL. Han har spelat över 640 matcher i högsta serien. Kontraktet är skrivet på två år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL