Henrik Lundqvist.
VM 2017

Kung Henrik Lundqvist klar för VM-spel

ANNONS

Jodå, Tre Kronor får ännu en superförstärkning. Henrik Lundqvist kommer spela VM. Såväl New York Rangers som Ishockeyförbundet bekräftar att ‘Henke’ kommer till Köln.

16 NHL-spelare blir 17. Nu på eftermiddagen kom beskedet att Henrik Lundqvist kommer spela VM med Tre Kronor. New York Rangers bekräftar målvaktens beslut på sitt twitterkonto, precis som det svenska ishockeyförbundet. Planen är att han reser till Köln under morgondagen, och därmed blir spelklar till slutet av gruppspelet.

New York Rangers ramlade ur Stanley Cup-slutspelet natten till igår, och Tre Kronor-ledningen har sedan dess väntat på ett svar från superstjärnan. Nu ska de ha fått ett positivt besked av New York Rangers stjärnmålvakt.

Henrik Lundqvist har inte spelat VM sedan 2008 och saknar alltjämt ett guld. Det har blivit två silvermedaljer på de tre VM-turneringar han fått speltid i. Tillsammans med tvillingbror Joel, som är lagkapten för Tre Kronor, får han nu chansen att vinna en ny stor landslagstitel. 2006 var han som bekant med och vann OS-guld för Sverige.

Lundqvist stod så sent som i höstas också tre av Sveriges fyra matcher i World Cup, och har varit Sveriges största ishockeystjärna de senaste åren. 2012 vann han Vezina Trophy, och det senaste decenniet har han burit New York Rangers på sina axlar.

Nu kommer han till Europa för att ta tillbaka VM-guldet till Sverige.

Sverige har anmält två målvakter hittills, Viktor Fasth och Eddie Läck. I och med det här beskedet lär den nuvarande tredjemålvakten Niklas Svedberg lämna Köln.

Se VM på C More – två veckor gratis

NHL:s poängligafyra förstärker Tre Kronor – Nicklas Bäckström spelar VM

Den här artikeln handlar om: