ÅTERFÖRENING. Joel och Henrik Lundqvist får äntligen spela tillsammans igen.
VM 2017

Efter tolv långa år – nu återförenas bröderna Lundqvist: ”Varit en del turneringar när man funderat”

ANNONS

De har inte spelat tillsammans sedan Frölunda vann SM-guld 2005. Men drygt tolv år senare är det dags igen. Vid 35 års ålder återförenas Joel och Henrik Lundqvist i Tre Kronor under årets VM-turnering.
– Det har varit en del turneringar när man har gått och funderat, men det har inte stämt förrän nu, säger Joel Lundqvist efter Tre Kronors 2–0-seger mot Lettland.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Beskedet att Henrik Lundqvist kommer till Köln för att förstärka Tre Kronor under VM dominerade intervjuerna efter 2–0-segern mot Lettland. Tvillingbrodern och kaptenen Joel Lundqvist fick självklart redogöra för sina känslor kring nyheten och var inte sen att uttrycka sin glädje.
– Självklart är det speciellt för egen del. Det var länge sedan man spelade i samma lag och fick vara i samma omklädningsrum, bara hänga och ta del av det, säger han.
– Sedan har det varit en del turneringar när man har gått och funderat, men det har inte stämt förrän nu.

Bröderna Lundqvist har faktiskt inte spelat tillsammans sedan Frölunda bärgade SM-guldet 2005. Under de gångna tolv åren har de bara mötts vid en handfull tillfällen.
– Man har några sådana där ögonblick i karriären där man har mötts, NHL självklart. Första matchen mot honom var jättekonstig. Vi hade en match i Scandinavium där vi mötte Rangers (2011) och nu blir det också en lite speciell känsla att få spela i Tre Kronor ihop. Det känns jättekul, säger Joel samtidigt som han inte vill att det ska bli för mycket av en familjeaffär av det hela.
– Nummer ett är att han kommer hit för att han vill vinna VM och spela för Tre Kronor, inte för att vi ska få ett mästerskap ihop. Det är bara en bonus.

”BEHÖVDE INTE SÅ LÅNG TID ATT TÄNKA IGENOM DET”

Bröderna hade ingen kontakt inför matchen mot Lettland. Däremot var man i kontakt med varandra under onsdagen.
– Vi pratade i går kväll. Han satt och hade en långlunch med sin fru och vi pratade och ditten och datten och självklart VM, vad det skulle betyda om han kom.
– Jag sa ganska tidigt att det är ett grymt gäng här och att det känns som vi har grejerna för att få till det riktigt bra. Det ska inte vara en fundering från honom. Sedan ville vi inte pusha honom, utan det ska komma från honom själv, att han mentalt och fysiskt är redo att komma hit och prestera på sin nivå som han vill.

Förbundskapten Rikard Grönborg vittnar om att det är en hungrig målvakt som kommer att ansluta till Tre Kronor. Antagligen inom en dag eller två.
– Jag vet att han är väldigt taggad. Han behövde inte så lång tid på sig för att tänka igenom det. Han känner att det är ett OS-år där det troligtvis inte kommer att bli några NHL-spelare, han känner sig pigg och fräsch och vill verkligen komma hit. Sedan är det säkert eftersom hans bror är här så han sluter cirkeln, säger Grönborg.

Lundqvist lär under inga omständigheter finnas i Sveriges kasse under fredagens match mot Italien. Däremot finns det goda möjligheter att han förstärker laget i söndagens möte med Danmark och tisdagens gruppspelsavslutning mot Slovakien.

Se VM på C More – två veckor gratis

OS-konflikten och brorsan tog Henke till VM: ‘Vill spela för mitt land en gång till’

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch