Sök
Conny Silfverberg.
SHL

Vann elitseriens poängliga – Old School Hockey Conny Silfverberg

Han vann elitseriens poängliga 1985 och har ett SM-guld med Brynäs. Dessutom är han farbror till NHL-stjärnan Jakob Silfverberg. I veckans avsnitt av Old Shool Hockey möter ni Conny Silfverberg.

Tidigare i Old School Hockey här på hockeysverige.se har ni fått träffa Jan-Erik Silfverberg, pappa till blivande NHL-stjärnan Jakob Silfverberg. Nu är hockeysläkten Silfverberg större än så. Jakobs farbror är nämligen Conny Silfverberg, mångårig kedjekompis till Mats Näslund i både Brynäs och framförallt juniorlandslaget.

Jakob Silfverberg. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Conny Silfverberg blev, mycket tack vare sin storebror Jan-Erik, Brynäsare redan vid tolv års ålder då han lämnade Hofors och flyttade till Gävle.
— Jag har sett att man skriver att Brynäs är min moderklubb, i och för sig kan man väl säga att det är så eftersom jag bara var tolv år då min storebror blev värvad från Hofors till Brynäs, berättar Conny Silfverberg för Old School Brynäs.
— I och med att brorsan värvades flyttade hela familjen till Gävle och då fick liksom Brynäs mig på köpet, men jag började spela som knatte i Hofors IK.

Var du ofta och såg när Jan-Erik spelade i Hofors IK?
— Ja, ofta. Han är sex år äldre än jag och debuterade redan som femtonåring i Hofors A-lag. Då var jag alltså nio år och jag minns mycket väl hur man hängde där vid ute rinken i Hofors.

VANN TV-PUCKEN

Brorsan Jan-Erik med SM-pokalen. Foto: Arkiv

När TV-pucken spelas 1975 för killar födda 1958 vinner Gästrikland. Ledare för laget är Kjell Damberg och SM-guldmedaljören med Gävle från 1957, Runar Söderström (Farbror till Dan Söderström). I finalen vinner Gästrikland över Medelpad med 1-0. Målskytt var Stefan Käll från Hofors. Till bästa forward i turneringen utses Conny Silfverberg.
— Det var en ganska rolig grej. Framförallt var det unikt eftersom det, hur konstig det än låter, är det enda tillfället som Gästrikland vunnit TV-pucken.
— Vi var i final även året efter, men då förlorade vi mot Stockholm med Tommy Mörth, Håkan Södergren, Thomas Eriksson och dom här djurgårdskillarna i laget. Även Pelle Lindbergh spelade för Stockholm det året. Tyvärr körde Pelle ihjäl sig i sin Porsche borta i Philadelphia ett antal år senare.

Jag läste en gammal artikel där Tommy Sandlin uttalade sig i samband med finalen att han helst såg dig som back i framtiden.
— Ja, det var någon idé som Tommy hade. Han kom dock till insikt snart och förstod nog att forwards position passade mig bättre.
— Tommy provade mig som back vid något tillfälle, det var väldigt lite i alla fall och det stod klart ganska snart att jag inte var någon back.

Var TV-puckfinalen mot Medelpad 1975 första gången du träffade på Mats Näslund?
— Ja, det kan man väl säga även om vi båda spelade Modo-cupen året innan. Redan då såg man att ”Matte” var en enorm talang och bland 59:orna i Medelpad var han den klart bästa spelaren.

Ni båda följdes åt under många år, men i pojklandslaget så spelade du till en början med Peter Gradin och Ulf Zetterström. När hittade du och Mats Näslund varandra som kedjekompisar?
— Oj, det var så länge sedan nu, men jag har för mig att vi började spela tillsammans i pojklandslaget relativt tidigt, eller om det var först då vi kom upp i juniorlandslaget.

VANN AVGÖRANDE MATCHEN

Vid Junior-EM 1977 spelar Conny Silfverberg och Mats Näslund i samma kedja och som tredje länk hade dom Södertäljes Börje Rolin. Sverige vinner guld och Conny Silfverberg utses till turneringens bästa forward.
— Vi hade ett riktigt bra lag med Näslund, Pelle Lindbergh, Tomas Jonsson, Thomas Steen, Håkan Södergren och så vidare. Turneringen spelades i tyska Bremerhaven och ”Tigern” Johansson var förbundskapten. JEM avgjordes i seriespel och vi vann den avgörande matchen mot Tjeckoslovakien med 4-0 (Silfverberg 2 mål, Anders Wallin och Ulf Rådbjer 1 var).

Mats Näslund. Foto: Arkiv

Var det här ditt internationella genombrott?
— Första TV-pucken var den turnering som gjorde att några utanför Gävle fick reda på vem jag var. Man kan väl säga att JEM var första gången någon utanför Sveriges gränser hörde talas om mig.

Conny Silfverberg spelade även tre JVM mellan åren 1977 och 1979
— Vid det första JVM kom jag med tack vare att ”Tigern” fått många återbud. Turneringen spelades i Tjeckoslovakien och jag spelade inte många matcher det året. Vi slutade femma.
— Andra året gick VM i Montreal och vi hade ett fantastiskt bra lag med Bengt-Åke Gustafsson, ”Matte” Näslund med flera. Vi slog Kanada med 6-5, vilket var fantastiskt stort och dom hade ett ganska bra lag där bland andra Wayne Gretzky spelade. I den avgörande matchen mötte vi Sovjet och förlorade med 5-2. Ryssarna hade då den här kedjan med Alexei Kasatonov, Viacheslav Fetisov, Igor Larionov, Sergei Makarov och Vladimir Krutov. Jag tror deras femma gjorde alla fem målen.
— JVM 1979 gick i Karlstad och Karlskoga. Även då hade vi ett fantastiskt lag med Håkan Loob, Näslund, Pelle Lindbergh och så vidare. Vi ledde länge den avgörande matchen mot Sovjet, men mot slutet gick ryssarna ifrån och vann med 7-5, vilket gjorde att vi slutade på bronsplats.

Conny Silfverberg i landslagsdressen. Foto: Arkiv

Du gjorde bara åtta A-landskamper, hur minns du debuten?
— Det var mot Sovjet i en turnering som hette GT-Sweden Cup och spelades i Göteborg. Det måste ha varit 1980 och vi förlorade med 7-2. Själva debutmatchen minns jag annars inte speciellt väl. I andra matchen, den mot Kanada, spelade jag i en kedja med ”Matte” Näslund och Leif Holmgren. Då gjorde jag mitt första mål i Tre Kronor.

Det var väl aktuellt att du skulle spela VM åtminstone ett år?
— Vid VM 1985 i Prag trodde jag nog att jag skulle komma med. Den säsongen hade jag vunnit poängligan i elitserien och gjorde bra ifrån mig i B-landslaget, eller Vikingarna som det då hette. Jag var även med på ett läger innan VM där det fungerade bra, men Leffe Boork valde att satsa på några andra i stället.

Hur minns du tillbaka på A-lagsdebuten med Brynäs säsongen 1976/77?
— Jag tror att det var mot Örebro borta och vi vann (3-8). Det var självklart något jättestort för en ung kille (17 år) som jag var då. Då man satt där i omklädningsrummet och såg på alla bra spelare så som ”Stigge” Salming, Lars-Göran Nilsson, Tord Lundström. Det var ju halva landslaget och jag trodde nog inte att det var sant att jag satt där bland alla dom här stjärnorna, skrattar Silfverberg.

GENERATIONSVÄXLING I BRYNÄS

Brynäs hade börjat genomgå en första generationsväxling. Flera gamla rävar och tillika guldhjältar som exempelvis Hans ”Virus” Lindberg, Lennart ”Tigern” Johansson, Lasse Hedenström, Lasse Bylund, Börje Salming, Inge Hammarström med flera hade lämnat laget.
— Vi hade ett fantastiskt bra lag ändå. Stig Salming, Stig Östling, Tord Lundström, ”Prosten” Karlsson, Brorsan, ”Krobbe” Lundberg, Wille Löfqvist, Stefan Canderyd, Martin Karlsson, ”Jajjen” Gerdin, Lars-Erik Eriksson (idag Ridderström), ”Lill-Janne” Eriksson, ”Jos” Svensson, Janne Asplund… det var ju ett helt landslag.
— Vi brukade faktiskt lite skämtsamt säga att vi ställer in träningarna då det var landslagsuppehåll eftersom ändå ingen var kvar hemma och kunde träna. Det hände faktiskt att det bara var två spelare som inte var på landslagsuppdrag och då fick dom i stället träna med Brynäs juniorlag.

Fanns den här så kallade vinnarkulturen kvar i gruppen även efter Leksands guld era mellan 1973 och 1975?
— Man pratar ofta om Brynäsandan och den fanns där. För killar som ”Stigge” Salming fanns det inget som hette att man kunde förlora en match. Trots att vi vann nästan alla matcher dom här åren var inte spelarna nöjda. Vi skulle inte bara vinna utan vi skulle även vinna på rätt sätt. Vi var aldrig nöjda och ställde höga krav på varandra. Var det någon som såg loj och slö ut på en match så fick han höra det. Allt för lagets bästa.

Conny Silfverberg. Foto: Arkiv

Hur delaktig kände du dig i guldet 1977?
— Jag spelade en del matcher den säsongen (16 matcher 8 poäng), men inte speciellt många i slutspelet. Trots det är man ju med hela tiden och känner i alla fall en viss delaktighet även om guldet 1980 var det guld som jag värderar högst.

Tränarparet Rolf Andersson och, tidigare storspelaren, Hans Sjöberg fick aldrig Brynäs att lyfta säsongerna 1977/78 och 1978/79. Inför säsongen 1979/80 valde därför Brynäs att knyta upp Lennart ”Tigern” Johansson som ny tränare.
— ”Tigern” hade varit med och skapat den här Brynäsandan och när han kom tillbaka som tränare införde han den igen i laget. ”Tigern” var en riktig tjurskalle som tränare och som verkligen hatade att förlora. Det var inte speciellt kul att gå till träningen på måndag om du hade förlorat söndagsmatchen. Det var den jargongen som rådde i laget.
— Själva guldet var ju extra kul att vinna eftersom vi var långt ifrån favorittippade och det var mycket oväntat att vi skulle vinna.

Berätta om dramatiken i 36:e och sista grundspelsomgången 1979/80.
— Vi var tvingade att vinna mot HV 71 nere i Rosenlundshallen samtidigt som AIK och Djurgården skulle spela oavgjort på Hovet i Stockholm.
— Vår match var klar redan tio minuter innan AIK Djurgården och vi satt där i omklädningsrummet och lyssnade på radion. När det väl var klart så blev det allmänt jubel bland grabbarna. Vi hade oväntat gått till semifinal vilket var jättehäftigt.

Ni vinner finalserien mot Västra Frölunda med 3-2 i matcher. Vad är ditt starkaste minne från den femte och avgörande finalen på Johanneshov där ni vinner med 2-1 efter Brynäsmål av Anders Dahlin och Stig Salming (Frölundas mål: Tommy Persson)?
— Än idag talar man om att det här är en av de tuffaste finalserierna i elitserien genom alla tider. Vi vann först hemma med 5-2. Sedan vann Frölunda med uddamålet i Göteborg. Ett par dagar senare vann vi i sudden och det var jag som fick göra det avgörande målet. Jag fick ett skott på byxan som styrdes in i mål. Fjärde matchen vann Frölunda med uddamålet och den femte vann alltså vi med 2-1.
— Frölunda hade väldigt fysiskt spelade backar så som Anders Broström och Lars-Erik Esbjörs. Björn ”Nalle” Johansson var heller ingen snäll spelare där ute direkt.
— Broström hade kört på och skadat Janne Kock nere i Scandinavium så när han och Frölunda kom upp till Gävle så slängde publiken flaskor och allt möjligt på honom. Det var verkligen dramatik hela tiden och allt verkade hända i den här finalserien.

Vad var styrkan med kedjan Anders Dahlin, Mats Näslund och Conny Silfverberg som kom att bli ett väldigt viktigt vapen i jakten på SM-guldet 1980?
— Den innehöll en kombination av många bitar. Mats Näslunds speed och fantastiska teknik. Anders var en extremt skicklig målskytt. Det är alltid svårt att tala om sig själv men jag var väl spelfördelaren och den defensiva grovjobbaren.

Hur var guldfesten på Esso Motor Hotel?
— Guldfesten varade i många dagar vilket det lätt blir om man vinner ett guld och speciellt om det vinns så överraskande som det nu gjordes.
— Det är lätt att man glömmer just hur överraskande vi vann. Vi tog oss till slutspel i sista omgången och inför semifinalen talade alla bara om vilket lag Leksand skulle få möta i finalen. Leksand hade vunnit serien i överlägsen stil, men sedan åkte vi upp till Leksand och fullkomligt skåpade ut dom i den första semifinalen med 9-4. Returen vann vi hemma med 8-2. Man kan väl säga att ”Tigern” gjorde succé som tränare. Vi hade trots allt ett ganska bra lag där bland andra Inge Hammarström hade återvänt från Toronto.

VANN POÄNGLIGAN

Säsongen 1984/85 är Conny Silfverbergs poängmässigt bästa. Han vinner Elitseriens poängliga på 54 poäng vilket var 5 poäng mer än tvåan Per-Erik Eklund från AIK. Trots det tar sig inte Brynäs till SM-slutspel utan laget slutar sexa i Elitserien.
— Jag hade ett så himla flyt den säsongen. Jag spelade tillsammans med bröderna Kenneth och Christer Andersson och vi kom in i ett stim som fortsatte rulla på under hela säsongen. Kenneth gjorde 35 poäng och Christer 18 poäng så det var inte bara mig det gick bra för.
— Vi hittade den där kemin mellan oss ungefär som Mats Näslund, Anders Dahlin och jag gjorde 1980.

I Rögles tröja. Foto: Arkiv

Du lade av efter säsongen 1988/89, då du endast var 30 år, varför?
— Efter den säsongen hade jag bestämt mig för att om det skulle bli en fortsättning med hockeyn så skulle det bli någon annanstans. Jag behövde en nytändning. Fjorton år i Brynäs fick räcka. Det blev aktuellt med Rögle som då spelade i Allsvenskan och jag åkte ner dit och skrev på alla papper.
— Vi gick till semifinal det året med Brynäs och där blev vi utslagna av Djurgården. Efter säsongen så bjöd Brynäs ner oss spelare med fruar till Mallorca och där fick flera av oss salmonella. Jag blev riktigt sjuk eftersom sjukdomen gick ut i blodet. I stället för att spela hockey med Rögle så fick jag hoppa omkring på kryckor.
— Efter jul det året hoppades jag på att kunna göra comeback, men efter en bortamatch mot Mora så svullnade hela kroppen upp och jag fick rådet av läkarna att lägga skridskorna på hyllan. På den här tiden hade man jobb vid sidan av hockeyn och då valde jag i stället att satsa på det i stället.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten