170507, Ishockey, ishockey-VM 2017, dag 3, Finland – Frankrike: Paris, 07.05.2017, Eishockey Weltmeisterschaft 2017 – Finnland – Frankreich, Jonathan Janil und TorhŸter Florian Hardy (FRAN) verteidigen das Tor gegen Sebastian Aho (FIN) (Melanie Duchene/EQ Images) © BildbyrŒn – COP 40 – SWEDEN ONLY …
VM 2017

Finländskt jättefiasko när Frankrike vann stort

Finland hade stora problem med att besegra Vitryssland i VM-premiären. I dagens match åkte man på en riktig stjärnsmäll när hemmanationen Frankrike kunde vinna med hela 5-1 efter storspel av reservmålvakten Florian Hardy.

Frankrike förlorade gårdagens VM-premiär mot Norge. I den matchen skadade sig 41-årige förstemålvakten och före detta NHL-proffset Christobal Huet. Istället fick mindre rutinerade Florian Hardy chansen mellan stolparna. Som han tog den, 42 av 43 skott motades av den 32-årige burväktaren.

Finland började bäst mot hemmanationen i Paris. Men efter att fransmännen fått chansen i numerärt överläge, svängde pendeln över och de var det något bättre laget sett över de 20 första minuterna. Man tog också med sig en 1-0-ledning in i paus sedan Pierre-Edouard Bellemare fått stå framför den finske målvakten Joonas Korpisalo och lyfta in pucken.
Finland såg uddlös ut och lyckades inte förvalta ett läge i spel fem mot tre i närmare två minuter. Chanser saknades inte, bland annat fick den franske målvakten Florian Hardy göra en riktigt svettig räddning på ett skott från Oskar Osala där målvakten fick kasta sig och rädda pucken i luften med klubban för att freda sitt mål.

Mikko Lehtonen kunde kvittera för Finland alldeles i inledningen av den andra men Antoine Roussell kunde återta ledningen till sitt Frankrike efter att han slagit in en retur på ett skott från Pierre-Edouard Bellemare. I slutet av perioden kunde sedan Valentin Claireaux öka på till 3-1 i powerplay.

I den tredje perioden kunde sedan Frankrike göra två mål till genom Antoine Roussell och Damien Fleury för att fastställa slutresultatet 5-1. Detta var Frankrikes första vinst mot Finland på 18 tidigare försök.