Nyheter
MJÖRNBERG: Säsongens 50 bästa spelare i Hockeyettan (plats 30-21)
ANNONS

Det börjar dra ihop sig, de 20 första namnen på topp 50-listan har ni redan fått. Nu rullar vi vidare med plats 30 till 21 av de 50 bästa spelarna i Hockeyettan säsongen som gick.

30. Magnus Isaksson, Piteå
Det är svårt att vikta rutinerade Isakssons värde för Piteå, det är betydligt större än bara det han presterar på isen. Därför fruktade många naturligtvis det värsta när han gick sönder under säsongens andra halva. Men läkköttet visade sig fortfarande vara bra och han var mirakulöst snabbt tillbaka på isen och ledde sitt lag igen. Ännu en lysande säsong kunde därmed läggas till handlingarna.

29. Sebastian Owuya, Sundsvall
Sundsvall åkte ur Hockeyallsvenskan och lyckades väl egentligen aldrig göra något direkt upphetsande avtryck i Hockeyettan den här säsongen. Det kändes ärligt talat ganska ointressant. Men jag tycker ändå en back som Owuya stod ut, förmodligen mycket för att jag är svag för hans spelartyp. Den tuffe, men offensivt inte oävne, försvarsgeneralen. Lagets överlägset bästa +/–statistik säger det mesta.

28. Jonatan Nielsen, Troja/Ljungby
När Nielsen fimpade kontraktet i Timrå och valde att komma hem till Troja igen höjdes lagets potens i powerplay betänkligt över en natt. Nielsen ståtar med seriens kanske bästa slagskott och är en offensiv back som ska spela i Hockeyallsvenskan. Det visade han om och om och om igen den här säsongen.

27. Andreas Gröndahl, Visby/Roma
På Gotland har fansen blivit bortskämda med att Gröndahl gör bra säsonger och den här vintern var så klart inget undantag. Det ser inte alltid så flashigt ut när han lirar, men lik förbannat skapar han ständigt chanser och producerar mer poäng än många lirare på nivån ens vågar drömma om. Det är en ledare som stakar ut riktningen för sitt lag. Grymt imponerande.

26. Calle Åsell, Väsby
Flyttlasset gick till Hockeyallsvenskan redan innan säsongen hunnit avslutas, det var helt i sin ordning. Åsell fick en nytändning i Väsby och klev upp som en av de spelare som verkligen ledde laget. Den produktion som uteblivit i allsvenskan blev istället till ett lavemang i Hockeyettan. Frågan är om han nu är redo för de större uppgifterna eller om pendeln går tillbaka till Väsby någon gång under säsongen som kommer.

25. Alexander Henriksson, Skövde
Var det någon som tog extrema kliv utvecklingsmässigt den här säsongen var det Henriksson. Från att vara en ordinär brunkare med ganska mycket attityd klev han fram som en klinisk avslutare. Med kombinationen av tuffhet, arbetsmoral och målsinne finns alla förutsättningar för en fortsatt grym utveckling kommande säsong. Det 22-åringen visade den här säsongen lovar verkligen gott inför framtiden.

24. Christoffer Persson, Sundsvall
Oavsett vilken serietillhörigheten har varit, oavsett vilka andra som fyllt ut tröjorna i truppen, så har Christoffer Persson funnits där och gjort ett bra jobb för sitt Sundsvall. Säsongen som gick fick han ånyo dra ett tungt lass och gjorde det med bravur. Som assisterande kapten och som lagets bäste målskytt. En sådan som det verkligen är guld värt att ha i sitt lag.

23. Stefan Söder, Troja/Ljungby
Han värvades från KRIF för att vara med och tillföra den där extra dimensionen i offensiven och det får man verkligen säga att han gjorde. Men Söder gjorde inte avtryck endast som potent avslutare, han lade ner ett beundransvärt jobb och var jobbig för sina motståndare också.

22. Kalle Östman, Vimmerby
Vimmerby ställde ett väldigt potent lag på isen den här säsongen, men hade bitvis ändå problem att få ut dess riktiga potential. Östman anslöt sent, men var precis den gubben i lådan som laget behövde. Han hade under säsongen en osviklig förmåga att hela tiden befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle och var gnistan som tände offensiven i många matcher. Således knappast någon slump att han slutade som lagets i särklass bästa poängmakare.

21. Alexander Edström, Troja/Ljungby
Jonathan Nielsen får väldigt mycket beröm för sitt spel, men backpartnern Edström är minst lika bra, om inte bättre. Härlig blick för spelet, trygghet med pucken, klubbhjärta och rutin i ett och samma paket. Inte konstigt att man är höga på Edström i Ljungby.

Tidigare delar av listan hittar ni här
Säsongens 50 bästa spelare i Hockeyettan (plats 50-41)
Säsongens 50 bästa spelare i Hockeyettan (plats 40-31)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL