Dmytro Timashov.
Nyheter

Flera svenskar är ett steg närmare Calder Cup – nu väntar kvartsfinal

ANNONS

I kampen om Calder Cup är det några svenskar som har tagit sig vidare till nästa runda. Till kvartsfinalerna står det klart att följande klubbar redan har avancerat: Syracuse Crunch ställs mot Toronto Marlies och Chicago Wolves möter Grand Rapids Griffins.

Varken i Syracuse eller Chicago finns några svenskar – men däremot spelar Andreas Johnsson, Dmytro Timashov, Pierre Engvall och Jesper Lindgren i Toronto. Även i Griffins återfinns två svenskar: Axel Holmström och Christoffer Ehn.

För några svenskar har AHL-säsongen redan tagit slut. Petter Granberg, i Milwaukee Admirals, fick se sig besegrad av Griffins med 3-0 i matcher. I Charlotte Checkers, som åkte ut mot Chicago, återfinns Lucas Wallmark och Viktor Lööv, i Albany Devils, kunde inte rå på Toronto under den första slutspelsrundan.

Under de närmaste dagarna kommer de sista fyra lagen att bli klara för runda två. Just nu står det 2-2 i matcher mellan Wilkes-Barre/Scranton Penguins och Providence Bruins. Även Leigh Valley Phantoms och Hersey Bears har 2-2 i matcher. Mellan San Jose Barracuda och Stockton Heat står det 2-1 i matcher. Också San Diego Gulls och Ontario Reign har samma resultat på matchtavlan.

Den här artikeln handlar om: