Morten Green.
VM 2017

Slutar i landslaget – efter 19 (!) raka VM-turneringar

ANNONS

Trots att VM-spelas på hemmaplan om ett år har Morten Green bestämt sig för att sluta i landslaget. Den stundande turneringen i Paris och Köln blir det sista han gör – efter 19 raka VM.
– Min kropp orkar inte de här långa säsongerna längre, säger han till danska TV2.

Han har spelat VM varje år sedan 1999. Från tiden då Danmark verkligen höll till på ishockeyns bakgård och spelade i B-VM, tills 2017 då man är stabila strax bakom de allra bästa ishockeynationerna.

Men efter drygt 100 VM-matcher, ett par OS-kval och ett gäng landskamper utöver det säger Morten Green tack och hej till landslagsspel efter den VM-turnering som stundar runt hörnet. Den danske hockeyikonen bekräftar beslutet för TV2.
– Jag har tagit beslutet nu, om att det här blir mitt sista VM. Jag slutar i landslaget. Det är inget beslut som togs igår utan det har kommit krypande de sista åren, säger 36-åringen.

Han menar att säsongerna helt enkelt blir för långa.
– Min kropp orkar inte de här långa säsongerna längre. Jag har nu förlängt säsongen med någon månad 19 år i rad, sen får man ett par veckors paus, och sen är det bara att hoppa upp på hästen igen för att vara redo när nästa säsong startar första augusti.

Green har bestämt sig, trots att VM nästa år kommer spelas i Danmark. Men det blir ingen tjugonde VM-turnering.
– Jag kan förstå att folk har svårt att förstå det. Det hade ju varit den perfekta avslutningen på min landslagskarriär. Och det gör jätteont. Alla som känner mig vet vilken ära jag sätter i att få spela i landslaget. Men jag har också lovat mig själv att den dag jag känner att jag inte kan ge hundra procent, då ska jag sluta.

Han kommer dock spela åtminstone en säsong till i Rungsted, där han går in på sin tredje säsong. I Sverige har Green spelat för Leksand, Troja/Ljungby, Modo, Örnsköldsvik, Sundsvall, Rögle och Malmö.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL