Djurgårdens Alexander Holtz.
Nyheter

Talangen om succén och klubbytet: ”Har alltid varit en dröm att dra på sig Djurgårdströjan”

Han har under säsongen varit omtalad och många klubbar ryckte i honom. Valet föll tillslut på Djurgården. I en intervju med hockeysverige.se berättar Alexander Holtz om valet av klubb, debuten i pojklandslaget som underårig spelare och den otäcka skadan tidigare i år.
— Det var en liten spricka i revbenet och en blödning i levern, berättar han.

BJÖRKNÄS (HOCKEYSVERIGE.SE)
I januari besökte hockeysverige.se den lovande 15-åringen Alexander Holtz i hans hem i Björknäs. Då talade vi bland annat om framtiden, skola, lag etc. Då sa han bland annat:
— Det har varit mycket att tänka på. Vill jag flytta hemifrån eller vill jag stanna hemma? Jag har inte bestämt något ännu så vart det kommer bli har jag ännu inget svar på. Det har varit många klubbar som har hört av sig…

När vi besöker Holtz ånyo har han bestämt sig för att lämna Nacka och i stället spela för Djurgårdens J18 under nästa säsong.
— Jag har alltid älskat Djurgården och klubben har funnits i mitt hjärta jämt, säger Alexander Holtz med ett stort leende när vi slår oss ner vid familjens köksbord samtidigt som pappa Magnus, skicklig ungdomstränare i Nacka för övrigt, försvinner ut genom dörren för lite shopping.
— Det kändes som att Djurgården var rätt klubb för mig. Just den här känslan att en gång få kliva ut på Hovet. Jag har stått där på läktaren och sett när andra spelare klivit ut där så det har varit drömmen sedan jag var liten att få göra det.

Vad har Djurgården som klubb betytt för dig under uppväxten?
— Jag har varit på Djurgårdens matcher sedan jag var liten, stått där på läktaren med mamma, pappa och brorsan. Det har alltid varit Djurgården. Men jag har faktiskt inte haft någon speciell förebild i laget.

VILLE TRÄNA MER

Från början spelade Alexander Holtz i Boo. Redan 2011 flyttade han över till Nacka då han ville träna mer. Det klassiska laget hade helt enkelt mer och bättre träningsmöjligheter. Förra säsongen blev dessutom succé för Holtz i J18 Allsvenskan. På 13 matcher svarade han för imponerande tolv mål och totalt 22 poäng. Då ska man komma ihåg att han fyllde 15 år i januari. Med flytten till Djurgården höjs förväntningarna på honom ytterligare ett snäpp samtidigt som han ser fram att få utvecklas ännu mer i sin nya klubb.
— Djurgården är en lite större klubb och det kanske är lite hårdare på fysen och så vidare. Samtidigt har det varit jättebra i Nacka också med fysen och allt det där, så det känns som att jag kommer väl förberedd.
I Djurgårdens J18 får 15-åringen från Björknäs Patrik Zackrissons bror, Mattias Zackrisson, som tränare.
— Jag vet inte så jättemycket om honom, men det känns som att det kommer bli bra.

Alexander Holtz (22)

Alexander Holtz i Nackas tröja. Foto: Ronnie Rönnkvist

Nu återstår det att se om Alexander Holtz även kommer in på Djurgårdens hockeygymnasium framöver.
— Det är inte klart ännu. Först gäller det att komma in på gymnasiet för dom har en ganska hög intagningspoäng, men det ska nog gå bra. Det gäller att även ligga i på skolan, men det ska nog lösa sig.

STÖRS INTE AV SKRIVERIERNA

Det är många som snackar om talangen Alexander Holtz. Själv tar han uppmärksamheten med ro.
— Jag tycker att det är jättekul att läsa det som skrivs. Men för mig handlar det om att fortsätta jobba hårt för jag kommer inte få någonting gratis. Det är bara att fortsätta köra på dag ut och dag in.
— Det har varit lite i media om att jag kom med i landslaget men jag tycker bara att det är jättekul. Det är verkligen ingenting som stör mig utan det har bara varit positivt, hittills i alla fall.

Under säsongen råkade Alexander Holtz ut för en incident i en match mot Frölunda där han fick lämna matchen för att åka in till sjukhus.
— Det blir en konstig situation där jag får en crosschecking, ungefär som ett litet rapp. Det var en liten spricka i revbenet och en blödning i levern.
— Jag klev av efter perioden eftersom jag knappt kunde röra den sidan. Då åkte vi in till Nacka Sjukhus och sedan vidare till Karolinska. Jag var faktiskt bara borta från hockeyn i en och en halv vecka. Idag känner jag inte av det här någonting så det var nog inte en så jättestor grej.

VANN MED LANDSLAGET

Alexander Holtz fick avsluta säsongen på roligast tänkbara sätt. Magnus Hävelid och Göran Lindblom plockade med honom till fyranationersturneringen för U16-lag i tjeckiska Hodonin. En turnering som Sverige dessutom vann. Holtz svarade för ett mål och totalt tre poäng på tre matcher. Bland annat kom han att avgöra matchen mot Tjeckien efter straffar.
— Jag tycker att vi spelade jättebra som lag. Första matchen (Ryssland) förlorade vi tråkigt nog på straffar, men vi vinner den andra (Tjeckien) efter straffar. I sista matchen blir det en 5-1 seger mot Finland. Det var verkligen en stark turnering av alla som var med i laget.
— Jag tror att försvarsspelet var det bästa. Alla jobbade verkligen för varandra och offrade sig, täckte skott och jobbade stenhårt i varje byte.

Hur var det här gänget vid sidan av isen?
— Det var ett fantastiskt gäng. Alla är jättesköna som personer och snälla. Det har varit en jättebra sammanhållning i gruppen och var jättelätt för mig att komma in i laget. Killarna var exemplariska så allt var perfekt.

Hur upplevde du din egen insats?
— Jag är helt okej nöjd med min egen insats. Jag kunde ha fått in lite fler puckar eftersom jag hade ganska många lägen. Nästa gång får vi hoppas att dom studsar in.

Kan du beskriva känslan då det är klart att ni vunnit hela turneringen?
— Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Holtz samtidigt som han spricker upp i ett stort leende.
— När man stod där och visste att vi hade vunnit… Det var en sjuk känsla…

EXPERTHJÄLP

Nu väntar en lång sommarsäsong innan Alexander Holtz får dra på sig Djurgårdströjan ”på riktigt”. För att komma så bra förberedd som möjligt kommer han ta hjälp av Andreas Öhgren som hjälper många NHL-spelare (Bl.a Nicklas Bäckström, Gabriel Landeskog, Niklas Kronwall mfl) med sin fys.
— Jag kommer fortsätta jobba på med sommarfysen. Köra med mycket ”off-ice produkter” från Better Hockey. Sedan blir det att köra lite med min ”PT”, Andreas Öhgren. Jag tror att vi kommer köra på som tidigare, mycket explosivitet och snabbheten.

DSC_0866

Foto: Ronnie Rönnkvist

Du ska strax få dra på dig en tröja med Djurgårdsmärket på, hur är känslan inför det?
— Det har alltid varit en dröm att dra på sig Djurgårdströjan så det ser jag verkligen fram emot.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten