KAN BLI AVSTÄNGD. Leon Draisaitl är i blåsväder efter sin spearing på Chris Tierney.
San José

VIDEO: Stjärnan kan bli avstängd efter spearing mot skrevet

ANNONS

Det var jobbigt nog för Edmonton Oilers att släppa in en massa mål i nattens brakförlust med 0–7 mot San José Sharks. Det blev inte bättre av att lagets tyske stjärna Leon Draisaitl tappade huvudet och spearade Chris Tierney mellan benen.

Leon Draisaitl hade en fantastisk grundserie med 77 poäng och en åttondeplats i NHL:s poängliga. Slutspelet har inte varit lika roligt för den 21-årige tysken. I natt lämnade Draisaitl isen poänglös för fjärde matchen i rad när Edmonton Oilers fick storstryk med 0–7 mot San José Sharks.

Men han lämnade inte isen när slutsignalen gick, utan betydligt tidigare än så. Draisaitl fick nämligen matchstraff i den andra perioden efter e spearing på motståndaren Chris Tierney. Efter en liten kamp i sarghörnet körde han upp klubban i skrevet på Tierney, som föll till isen i plågor.

Leon Draisaitl har aldrig tidigare straffats av NHL disciplinärt, men ligan kommer att titta närmare på incidenten för att se om Oilers-forwarden förtjänar en avstängning. Brad Marchand i Boston Bruins missade de två sista matcherna i grundserien efter en spearing i skrevet på Tampa Bay Lightnings back Jake Dotchin, men då hade han en lång lista av tidigare förseelser på sin resumé.

Den här artikeln handlar om: