Gerard Gallant.
Vegas

Nu har Vegas Golden Knights hittat sin första coach

ANNONS

Det händer saker kring den nya NHL-klubben Vegas Golden Knights. I dag blev det slutligen officiellt att den sparkade Florida Panthers-coachen Gerard Gallant blir den första tränaren i klubbens historia.
– Jag är extremt tacksam för den här möjligheten, säger Gallant efter utnämnandet.

Det är drygt två månader kvar innan expansionsdraften avgör vilket lag Vegas Golden Knights kommer att kunna ställa upp med under sin jungfruresa genom NHL. Men under fredagen fick klubben i alla fall sin första coach. Precis som ryktena antytt blir det Gerard Gallant som får jobbet som den första tränaren i klubbens historia.

53-åringen hade lett Florida Panthers sedan säsongen 2014/15 när han i november i fjol fick sparken efter en darrig inledning på säsongen. Avskedandet kom ett drygt halvår efter att han lett Panthers till den bästa grundserien i klubbens historia med en förstaplats i Atlantic Division och 103 inspelade poäng som resultat.

Nu får Gallant, som även har coachat Columbus Blue Jackets, en häftig utmaning i att försöka bidra till ett intresse för hockey i Nevadaöknen.
– Att bli utsedd till den första coachen i Vegas Golden Knights historia är en fantastisk möjlighet som jag är extremt tacksam över, säger Gerard Gallant enligt Vegas Golden Knights Twitter-konto.

Expansionsdraften, där Vegas Golden Knights får plocka oskyddade spelare från andra NHL-klubbar, genomförs 18-20 juni.

Han blev Vegas först sajnade spelare

Den här artikeln handlar om: