SLUTET! Bryan Bickell kramas om av Eddie Läck efter NHL-karriärens sista match.
Philadelphia

Sjukdomen tvingar honom att lägga av – avslutade med mål på sista skottet: ”Har svettats ut alla tårar”

ANNONS

Det var karriärens sista hockeymatch – då sköt Bryan Bickell mål på sitt sista skott. Carolina Hurricanes-forwarden, som tvingas avbryta sitt hockeyspelande på grund av sin MS, fick hela laget att fira som Stanley Cup-mästare efter sitt straffmål.
– Jag tror att jag har svettats ut alla tårar, säger han till nhl.com efter 4–3-segern mot Philadelphia Flyers.

Det har varit en känslosam helg för Bryan Bickell. Den 31-årige forwarden meddelade inför Carolina Hurricanes avslutande matcher att han kommer att avsluta sin karriär när säsongen är färdigspelad. Detta till följd av den MS-diagnos han fick i november.

Nattens bortamöte med Philadelphia Flyers blev därmed hans sista i karriären och han passade på att ta avsked genom att göra mål på sitt allra sista skott i ligan. Matchen var oavgjort, 3–3, efter full tid och förlängning och fick avgöras på straffar. Där skickade Carolinas coach Bill Peters ut Bickell som första skytt. Han tackade för förtroendet genom att överrumpla målvakten Anthony Stolarz med ett snabbt handledsskott.

Målet fick lagkamraterna i båset att hoppa och jubla av glädje för sin vän. Det hjälpte dessutom Hurricanes att bärga segern och avrunda grundserien med två poäng.
– Det känns ganska bra när man tänker på det. Det var speciellt. Första gången jag lyfte Stanley Cup (med Chicago Blackhawks 2010) var i Philly. Att få avsluta här var trevligt, säger Bickell till nhl.com.

Tidigare under helgen föll Bickell i gråt i en emotionell intervju inför sin avslutande match. I natt var han lycklig och på sätt och vis lättad att kunna lägga allt bakom sig efter ett tufft år fyllt av sjukhusbesök och ovisshet.
– Jag tror att jag har svettats ut alla tårar nu, så jag har inte mycket kvar. Det har varit en känslosam vecka fram till den här dagen. Att se min familj här, alla människor som har stöttat mig genom det här gör mig lycklig, säger Bryan Bickell.

Forwarden hann göra 395 NHL-matcher för Chicago och Carolina under karriären. Han blev Stanley Cup-mästare med Blackhawks 2010, 2013 och 2015.

I Philadelphia begick backen Robert Hägg NHL-debut i natt. Han spelade 21.29 och registrerades för fem skott på mål, fyra tacklingar och tre täckta skott. Eddie Läck vaktade Carolinas kasse och stoppade 41 av 44 skott.

Philadelphia – Carolina 3–4 (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 0–1)
Philadelphia: Dale Weise 2 (8), Wayne Simmonds (31).
Carolina: Brock McGinn 2 (7), Sebastian Aho (24), McGinn (avgörande straff).

 

MINIDOKUMENTÄR: Bryan Bickell – The MS Disease

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM