Jonas Karlsson.
Nyheter

Karriären hotad efter hjärnskakningen: ”Tråkigt om man skulle spelat sin sista hockeymatch”

ANNONS

Den 11 januari var olyckan framme under en match mot Björklöven. Sedan dess har bieffekterna efter Jonas Karlssons hjärnskakning tvingat honom att hålla låg profil. 
– Tråkigt om man skulle ha spelat sin sista hockeymatch, säger Bik Karlskoga-centern i en intervju med NWT.

Bik Karlskoga svarade för en fantastisk säsong och tog sig ända till SHL-kval mot Rögle. En som tvingades följa säsongens stora höjdpunkt från sidan var centern Jonas Karlsson. I januari drabbades han av en hjärnskakning i en match mot Björklöven, en hjärnskakning som gjort honom oförmögen att spela hockey och än i dag är sjukskriven.

I en intervju med NWT berättar 31-åringen om den tuffa tiden efter smällen och hur små framstegen har varit. Fysisk aktivitet i någon större utsträckning klarar han inte av och han har varit tvungen att sjukskriva sig från sitt jobb som snickare.
– Det har blivit lite bättre med tiden, men har gått väldigt långsamt. Det har varit frustrerande, det kan man lugnt säga, berättar Karlsson som fortfarande begränsas av hjärnskakningen tre månader efter smällen.
– Jag kan inte göra så jättemycket. Jag försöker att må så bra som man kan. Vila hjärnan och sen aktivera sig med en promenad kanske. Typ så…

Han inser att ju mer tid som passerar, desto svårare kommer det bli att återvända till isen. Ovissheten gör att han är förtegen om sin framtid.
– Jag vill bli frisk först. Sen får jag ta ett beslut efter det, känner jag. Det är så klart… Tar det för långt tid kanske man måste ta ett negativt beslut tidigare. Annars är det väl så att man får vänta och se lite, säger Karlsson till NWT.
– Det är frågan man får ställa sig sen när man är frisk också… Om det är värt det. Så är det ju, så klart.

Kontraktet med Bik Karlskoga har gått ut och det är oklart om Karlsson kommer att erbjudas någon förlängning. Han har dock tyngre saker att tänka på än ett nytt kontrakt.
– Tråkigt om man har spelat sin sista hockeymatch. Den tanken är inte rolig, helt klart inte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL