VRÄKER IN MÅL. Casey Wellman och Victor Olofsson fortsätter att leka med Brynäs.

Den hysteriska målformen håller i sig – Frölunda knockade Brynäs: ”Ger all credd till killarna”

6–1 i Gävle senast, 6–3 i Göteborg i kväll. Frölunda har tagit rejält kommando i sin semifinalserie mot Brynäs. Inte minst tack vare stekhete Casey Wellman som stod för två nya mål när Frölunda gick fram till 2–1 i matcher.
– Det är kul att ha hittat formen i slutspelet så här. Det är då man vill spela sin bästa hockey, säger Wellman till C More.

Brynäs vann den första semifinalen mot Frölunda efter dramatiken med Joel Lundqvists bortdömda kvitteringsmål i slutsekunden. Sedan dess har det i princip bara varit ett lag på banan i de två följande semifinalerna. Efter Frölunda överkörning med 6–1 i Gavlerinken i tisdags var det i kväll dags för publiken i Scandinavium att bjudas på ett målkalas från hemmalaget.

Frölunda tog vid där man avslutade i Gävle. Casey Wellman, som sköt ett hattrick i semifinal två, tryckte in 1–0 i powerplay redan efter 1.49. Det blev starten på en vild förstaperiod som innehöll fem mål, tre för Frölunda och två för Brynäs.. Så långt höll Brynäs relativt jämna steg med Frölunda. I andra perioden gjorde man det däremot inte.

Rasmus Dahlin spelade läckert fram Simon Hjalmarsson till hans andra mål när det blev 4–2 bakom inbytte Felix Sandström, som ersatte comebackande David Rautio i kasse efter Frölundas 3–2-mål. Med en liten fräck backhandpassning snett inåt bakåt gav 16-årige Dahlin Hjalmarsson fritt utrymme att klämma i väg ett direktskott i slottet.

När Sean Bergenheim sedan tryckte in 5–2 kändes matchen avgjord. Casey Wellman var dock inte färdig. Han sköt 6–2 med sitt andra powerplay-mål i tredje perioden – hans femte mål på de två senaste matcherna.
– Det går bra just nu. Pucken hittar in i målet, säger Wellman till C More om sin målsuccé i lagets powerplay.
– Jag försöker bara hitta öppna ytor. Killarna är så bra på att hitta mig så jag ger all credd till dem för att de slår så bra passningar.
– Det är kul att ha hittat formen i slutspelet så här. Det är då man vill spela sin bästa hockey.

Wellman toppar slutspelets poängliga med 14 poäng (7+7) på tio matcher.

Brynäs fick ett sent tröstmål från Kevin Clark, men blev för andra matchen i rad överkört av en överlägsen motståndare. Frölunda fick även mål från Mats Rosseli Olsen medan Simon Bertilsson och Juuso Ikonen gjorde gästernas mål i första perioden.

På lördag spelas match fyra i Gavlerinken. Då måste Brynäs få stopp på blödningen – inte minst genom att få stopp på Casey Wellman och Frölundas sylvassa powerplay.

En amerikansk snajper med ett uppdrag: Skjut guldet till Frölunda – ”Viktigt att spela sin bästa hockey nu”