Henrik Larsson
SHL

Klubben bekräftar: Allsvenska backkungen är klar

ANNONS

Precis inför kvällens match mot Frölunda presenterade Brynäs ett nyförvärv. Backen Henrik Larsson ansluter från Karlskoga.

Han vann backarnas poängliga med hela tolv poängs marginal i HockeyAllsvenskan. Nu får Henrik Larsson chansen att visa upp sig i SHL. Den 22-årige backen, som närmast kommer från Karlskoga, är bekräftat klar för Brynäs.

Semifinallaget presenterade värvningen inför kvällens match mot Frölunda, och nyförvärvet fick kliva ut på isen och ta på sig tröja nummer 94.
– Jag är väldigt glad för den här värvningen, Larsson är en spelskicklig passningsspelare. Han är duktig på att föra pucken och bra på att få igång spelet nerifrån egen zon. I inledningen av sin karrär var Larsson forward men skolades i 17års-ålder om till sin nuvarande position som back berättar sportchef Stefan Bengtzén till Brynäs hemsida.

Larsson är Brynäs andra nyförvärv till kommande säsong. Sedan tidigare är forwardspelaren Louie Caporusso presenterad för klubben. Backen ansluter till Brynäs i maj, när försäsongsträningen tar sin början.

Henrik Larsson har representerat Bik Karlskoga genom hela sin karriär. Kontraktet med Brynäs sträcker sig över två säsonger.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL