Casey Wellman och Henrik Tömmernes hade anledning att jubla.

Amerikanens jätteshow i överkörningen – sköt ett hattrick

Brynäs är nere på jorden igen. Efter 4-3-vinsten i Scandinavium blev man i kväll rejält utspelade av Frölunda – som kvitterade matchserien via en 6-1-vinst på bortais. Casey Wellman sköt tre av lagets mål.
– Han börjar toppa formen, säger tränaren Roger Rönnberg.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Vi har två oavgjorda semifinalserier. Medan det i den andra serien varit hemmaplan som fällt avgörandet, har det mellan Frölunda och Brynäs varit precis tvärtom. Efter Gävlelagets 4-3-vinst i Göteborg i söndags tog Frölunda i kväll tillbaka hemmaplansfördelen (om det nu är en fördel) via kvällens starka 4-1-seger i Gavlerinken.

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Även om det dröjde till den första periodens slutsekunder innan Casey Wellman sköt 1-0 till Göteborgslaget kom Brynäs aldrig riktigt in i matchen.

I den andra kom 2-0 från Patrik Carlsson och 3-0 från underbarnet Rasmus Dahlin, och även om Brynäs reducerade genom slutspelsräven Jonathan Granström släppte Frölunda aldrig på kommandot. I stället rann det iväg och blev en riktig storseger för gästerna från Göteborg.

Casey Wellman blev tvåmålsskytt via sitt 4-1-mål i början av den tredje perioden. Halvvägs in i densamma kom också 5-1 från kvartsfinalhjälten Victor Olofsson. Storsegern var ett faktum. Brynäs orkade nämligen inte komma tillbaka på samma sätt som Frölunda gjorde i söndagens match. I stället var det Wellman, vem annars, som dunkade in 6-1-målet med 33 sekunder kvar av matchen. Ett tjusigt hattrick från amerikanen.
– Han är en av de som börjar toppa formen, analyserar Roger Rönnberg på presskonferensen.

Serien går nu vidare med en ny match i Scadinavium på torsdag. Vinnaren där kommer vara halvvägs till den åtråvärda SM-finalen.