Hanna Olsson.
Nyheter

Damkronorna vann måstematchen

Damkronorna var piskade att vinna nattens VM-match mot Schweiz för att ge sig själva en bra chans inför fortsättningen av turneringen och undvika kval. Man lyckades också tillslut bärga samtliga tre poäng.

Efter premiärförlusten mot Tyskland var en seger mot Schweiz ett måste för att Damkronorna skulle ha fortsatt chans på slutspel och att undvika negativt kval. Hanna Olsson inledde målskyttet efter fem minuter och det blev första periodens enda mål.
Nicole Bullo gav dock schweiziskorna hopp i den andra då hon kvitterade tillställningen.
I den tredje kunde sen Lisa Johansson göra 2-1. Ett resultat som stod sig matchtiden ut och innebar tre mycket välbehövliga poäng för svenskorna.

Hanna Olsson hade ett mål och en assist i matchen och för henne och hennes lagkamrater väntar nu en matchfri dag innan gruppspelet avslutas med match mot Tjeckien.