Lisa Johansson.
Nyheter

Tung inledning för Damkronorna – föll mot Tyskland

Det blev vinst i genrepet efter straffar. Men i VM-premiären drog Tyskland det längsta strået och kunde besegra Sverige med 3-1.

Efter en mållös första period kunde tyskorna ta ledningen alldeles i början av den andra när Nicola Eisenschmid hittade rätt bakom Sara Grahn i powerplay.
Lisa Johansson kunde sen kvittera efter dryga sex minuter då en tysk back skickade in pucken i eget mål, men en olycksminut i slutet av perioden sänkte svenskorna. Först gjorde Manuela Anwander 2-1 och 21 sekunder senare kunde Andrea Lanzl fastställa slutresultatet 3-1 till Tyskland.

För Sveriges del går nu VM vidare med match mot Schweiz kl 18 lokal tid i Plymouth,USA. Ett Schweiz som vann mot Tjeckien med 2-1 efter straffar i premiäromgången.