Fredrik Söderström.
Nyheter

Söderström: ”Valt bort uppdrag som många andra skulle offra ett finger för”

Efter sex raka säsonger i samma bås valde Oskarshamns Fredrik Söderström att tacka för sig efter säsongen som var. I en intervju med hockeysverige.se berättar han att han fortfarande inte har något klart inför nästa säsong.
— Jag behöver ruskas om lite grann.

ULLVI/LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med sina sex säsonger i Oskarshamn var Fredrik Söderström den headcoach gångna säsongen som haft samma  jobb längst inom elithockeyn. Stefan Klockare har jobbat som assisterande i Skellefteå under sju säsonger och Bert Robertsson i sex, men som huvudansvarig är det ingen som slår 39-åringen från Åkerö i Leksand på fingrarna. Nu har dock Söderström meddelat att hans tid i Oskarshamn är över och att han letar nya utmaningar.
— Faktum är att när jag tog beslutet att inte vara kvar så gjorde jag det utan att ha någonting annat i huvudet. Jag tog beslutet av två skäl. Det ena är att jag känner att jag står lite i vägen om man bygger om och nytt i Oskarshamn. Det andra är, och vilket också är det viktigaste skälet, är att jag inte vill bli en blek Fredrik Söderström som inte vill eller blir bekväm, säger Fredrik Söderström när hockeysverige.se träffar honom i Ullvi, Leksand för en längre intervju om hans tid i Oskarshamn och framtiden.
— Jag behöver ruskas om lite grann. När jag väl hade tagit beslutet och offentliggjort det så hade jag 20 procent känsla att det är lite läskigt men 80 procent spänning och att det känns helt rätt. Jag ångrar inte en sekund att jag tog det beslutet.

TYCKER OM VARDAGEN SOM TRÄNARE

Din telefon plingar hela tiden, är det många som vill locka dig till sig?
— Det finns lag som har hört sig för, men jag har inte kommit så långt att jag för djupare diskussioner. Jag har sagt att jag gärna fortsätter med hockeyn i någon form. Det finns olika uppdrag inom det här, men jag tycker om vardagen som tränare och jag tror att jag är en människa som ska leda andra.
— Dessutom har jag en social situation där jag är själv. Det gör att jag inte behöver tänka på någon annan, vilket gör att lite lättare. Oavsett om jag hamnar i Sverige eller i något annat land är det ett val jag kan göra utan att någon kommer i kläm.

Är exempelvis SHL ett nödvändigt steg att ta för dig i dagsläget?
— Jag utesluter absolut inte Hockeyallsvenskan även om det har slagit mig att jag inte vet hur många gånger jag har varit i Nobelhallen, eller Gränbyhallen, eller bussat till Timrå, eller flugit till Umeå. Där skulle jag känna att det skulle finnas något uppiggande i att vara i andra hallar.
— Jag tror att min bakgrund och uppväxt gör att jag inte har samma behov av att det ska vara på högsta nivå. Någonstans har jag fått leva ett hockeyliv där jag mer eller mindre är född i ishallen här i Leksand. Jag har vuxit upp med hockeyspelare i min närhet. Spelarna som en del springer benen av sig för att ta autografer av har var varit farsans (Dan Söderström) kompisar.

Fredrik Söderström Dan Söderström (1)

Son och far Söderström

— När jag växte upp bodde Mats Åhlberg mitt emot oss. Dan Labraaten har vallat mina skidor. Jag pratar med Anders Kallur och Inge Hammarström som att det är farbröder nära familjen. Med det menat är jag inte i den världen imponerad eller fascinerad utan i stället intresserad av ett jobb på så hög och bra nivå som möjligt. Men det ska också innefatta en utmaning för mig som person. Jag tar det inte under vilka villkor som helst, utan det måste kännas rätt.

TACKAT NEJ TILL SPÄNNANDE UPPDRAG

Den Leksandsfödde tränaren har också genom åren fått lukrativa erbjudanden som han tackat nej till.
— Jag har tidigare valt bort spännande uppdrag som har varit både välbetalda och som många andra skulle offra ett finger för att få. Det är inte för att jag varit feg utan för att min magkänsla sagt att det inte varit något för mig ännu.
— Jag tror att valen jag gjort har format mig till den jag är idag. Det kan låta lite djupsinnig och filosofiskt, men jag tror att jag ska fortsätta på det spåret. Sedan anser jag också att jag har en bit kvar och jag har en stor respekt för dom här herrarna som är på högsta nivån idag. Dom har gjort ett digert jobb under många år för att komma dit. Jag vet också att det förväntas en hel del av en person på en sådan position.

Efter att vi tre, Fredrik Söderström, Uffe Bodin och Ronnie Rönnkvist, fyllt på kaffet och tagit del av nybakade bullar från grannhuset kommer vi in på Leksand och att Fredrik en dag, precis som pappa Dan gjort, träna Leksands IF.
— Jag har aldrig fått frågan…

Det har ändå funnits rykten kring det på sociala medier genom åren.
— Ja, ja… Det räcker att jag kommer innanför kommungränsen så sätter det ryktet igång igen. När jag var på Leksands match mot Mora här igår kom det fram en i Leksandströja och sa – ”säg för fan inte att du ska till Mora”.
— Eftersom jag aldrig har fått frågan av Leksand så har det heller aldrig varit aktuellt. Skulle jag få den någon gång i framtiden så ska jag noga överväga. Det finns sidor av det jag heter och den bakgrund jag har här. Det skulle på ett sätt kännas märkligt att dom människorna som jag ser idag som hederligt folk skulle vara mot mig i vissa stunder. Det skulle vara en annorlunda upplevelse, men jag skulle inte vara rädd för det som sådant. Jag tror att det skulle vara en häftig upplevelse, men det är inte aktuellt just nu.

KÄNNER INGEN PRESTIGE

Känner du en prestige i att du måste vara huvudtränare just nu?
— Nej, men jag har kommit fram till att jag tror att jag är som bäst när jag bär det fulla ansvaret. Är det någon egenskap jag är stolt över är det att jag inte pekar eller skyller på någon annan. Jag både vågar, vill och kan stå där även när det blåser.
— Jag tror också att jag är duktig på att inkludera folk och delegera. Det är något som har vuxit fram inom mig genom åren. Jag är medveten om att i hockeyns värd är det många andra som är i behov av den posten samtidigt som jag tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb i övrigt också.
— Jag utesluter ingenting, vilket också är ganska skönt. Jag har även fått erbjudande om ”riktigt jobb”, om jag får uttrycka mig så, alltså utanför idrottens värld sedan jag meddelade mitt beslut. Men det skulle kännas märkligt att lämna hockeyn nu för det är en viktig del av mitt liv och något som jag trivs väldigt bra med. Sedan finns det även andra uppgifter så som sportchef och så vidare. Hockeyn är ju bred.
— Vad det blir får visa sig. Jag har ingen panik och vet att jag kan mellanlanda hemma i Leksand. Jag har föräldrar som har ett stort hus med utflugna barn och jag har en brorsa som just köpt hus. Jag har sagt att jag kan ligga på en pinnstol och vara husvakt till dom kommer hem tillsvidare.

söderström

Foto: Bildbyrån

Hur viktig har pappa varit som bollplank för dig som tränare?
— Det är naturligtvis en enorm förmån att ha en farsa med det förflutna han har, med kontakter, erfarenheter och upplevelser. Det jag för ett antal år sedan tyckte var plågsamt att lyssna på tycker jag idag är fascinerande.
— Sedan är det skillnad på då och nutid. Vi är inte alltid överens, om jag säger så (skratt). I hans bok är det mycket enklare hur man ska lösa ett powerplay. Det är bara att (Mats) Åhlberg vinner teken, spelar tillbaka till ”Abris” (Thommy Abrahamsson), pass till (Börje) Salming och sedan tar farsan returen.
— När jag förklarar att jag inte har någon Salming i mitt lag och det finns idag ingen Mats Åhlberg som står och röker i mittzonen så blir det… Alltså jag har levt med det där. Jag har varit chaufför åt Mats Åhlberg då jag jobbade på hans revisionsbyrå. Det var två år efter gymnasiet när han hade åkte lite för fort och blev av med körkortet. Under två månader skjutsade jag honom runt i ”Mercan” till olika möten. Dom historierna är fantastiska och jag har fått mycket genom farsan, men sedan har vi en outtalad gräns där vi inte ska älta så mycket mer.
— Han är också med värme min hårdaste kritiker. Jag kan ju få ett sms, nästan innan matchen är slut, där han undrar vad vi sysslade med i egen zon. Det där har två sidor, avslutar Fredrik Söderström med ett leende innan vi går ut på altanen för att dricka upp kaffet vi har kvar.

En längre intervju med Fredrik Söderström om hans tid i Oskarshamn kommer inom kort på hockeysverige.se.

Ronnie Rönnkvist/Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten