SVÅRSTOPPAD. Joel Lundqvist har återigen växt ut till en slutspelsbest.
SHL

Hyllningen till Joel Lundqvist: ”Han är vår humla”

ANNONS

En fullbordad vändning efter ett superdrama i Scandinavium. Då hyllar Frölundas tränare Roger Rönnberg sin kapten Joel Lundqvist som en av nycklarna till att 1–3 i matcher förvandlades till 4–3.
– Han är vår humla, säger Rönnberg till C More.

Det blev ett drama utan dess like när den sjunde och avgörande kvartsfinalen spelades mellan Frölunda och Skellefteå i kväll. Efter en gastkramande förlängning kunde Victor Olofsson slutligen skjuta Frölunda till seger med 3–2. Frölundatränaren Roger Rönnberg var stor i nederlagets stund och passade på att skicka respekt till motståndarna från Västerbotten.
– Jag vill hylla Skellefteå. Det är ruskigt små marginaler och jag känner faktiskt med Bert som står bredvid mig nu. Det är fruktansvärt att förlora så här, säger Rönnberg till C More.
– Det här hade kunnat vara en final, så känns det nu. Jag tror att nästa runda blir lika svår för oss.

När han ombeds förklara varför Frölunda lyckas vända serien till sin fördel är Rönnberg inte sen att lyfta fram lagkaptenen Joel Lundqvist. Veterancentern hade passningspoäng på de två första Frölundamålen i matchen
– Joel är den optimala kaptenen, en vinnare och ett proffs ut i fingerspetsarna. Han höjer sig två nivåer när det blir slutspel. Det är alltid så när det blir avgörande matcher. Då gör han alltid de här sakerna som han inte borde kunna göra. Han är vår humla på något sätt, säger Rönnberg och syftar på att humlor enligt naturlagarna inte borde kunna flyga.

En annan spelare med en hel del rutin som visat sig vara nyttig för göteborgarna är finländaren Sean Bergenheim. När han stängdes av i tre matcher gick Frölunda förlorande ur alla tre, när han kom tillbaka vann de tre raka.
– Det är väl bra att han får fortsätta spela, ler Rönnberg.
– Vi har fått en till ledare, en kille som drar med sig andra och det är viktigt när vi tar in en erfaren spelare att han är bra på att coacha och leda andra. Sean är enorm på det.

På söndag fortsätter Frölunda sin jakt på andra raka SM-guldet. Då väntar Brynäs i Scandinavium. Roger Rönnberg vet att det kommer att bli minst lika tufft att ställas mot Gävlelaget.
– Vi kom lite fel in i den här kvartsfinalserien när vi tappar vårt offensiva spel och vårt passningsspel och hittar det igen i dag faktiskt. Vi vill driva matcherna, inte bara spela på försvar, konstaterar han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL