170327 Fršlundas Nicklas Lasu jublar efter sitt avgšrande 1-2 mŒl under kvartsfinal 6 i ishockeymatchen i SHL slutspelet mellan SkellefteŒ och Fršlunda den 27 mars 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Frölunda ordnade fram Match Sju efter galet segermål: ”Jag har tränat hårt på den”

Frölunda lever vidare i slutspelet och ordnade fram en Match Sju i Göteborg på onsdag efter sudden-seger i Skellefteå med 2-1. Segermålet var en omedelbar klassiker där Nicklas Lasu sköt in pucken via en Skellefteåklubba som låg snett framför målet.
– Jag har tränat hårt på den, säger matchhjälten skämtsamt.

Vi får åtminstone en Match Sju i årets kvartsfinalspel. Frölunda har hämtat upp 1-3 i matcher till 3-3 mot Skellefteå och får nu en sjunde match i Göteborg på onsdag efter att ha avgjort med ett mål som lär bli ett av de klassiska OT-målen i svensk hockey.

Matchen stod 1-1 efter 60 minuter när Andreas Wingerli tappade sin klubba i en duell en bit från målet. Klubban flög iväg och lade sig i en läcker vinkel ner mot målet precis till höger om det samma.
Nicklas Lasu försökte skjuta när han fick läge, men tappade pucken från bladet totalt och pucken föstes istället bort mot den där klubban som styrde in pucken bakom Joni Ortio i Skellefteåmålet.
– Jag har tränat rätt hårt på den, säger Lasu till C More.
– Nä, men jag missar ju skottet helt och hållet. Jag ser inte ens att klubban ligger där, säger han vidare.

Victor Olofsson och Pär Lindholm sköt matchens två första mål. Båda kom i första perioden och matchen var annars en ganska typisk slutspelsmatch med mer kamp än skönspel.

– Det är mycket närkamper och mycket hafsigt spel från båda sidorna. Men det klart att det är tillfälligheter som avgör, säger Lasu.
– Vi hade ju tanken att åka upp hit och sno matchen. Skellefteå har ju sina perioder i matchen där de är heta och vassa, sen tycker jag att vi gör ett enormt jobb och krigar och täcker skott och så vidare.