Pittsburgh

Sidney Crosby har inte bara utmärkt sig med alla sina mål den senaste tiden. Pittsburgh Penguins lagkapten och härförare har även visat upp sin elaka sida. I en match mot Buffalo Sabres nyligen körde han upp klubban mellan benen på motståndarcentern Ryan O’Reilly och fick omedelbart kritik för sitt vårdlösa spel.

I natt var det dags igen. I Penguins bortamöte med Ottawa Senators delade 29-åringen ut en slashing som fick trista konsekvenser. Mottagaren av smällen, Erik Karlssons backpartner Marc Methot, tvingades nämligen avbryta matchen redan i första perioden. På vägen av isen fångade tv-kamerorna upp Methots sargade finger som inte alls såg vackert ut. Crosby kom undan utan utvisning.

Matchen då? Den fick avgöras via straffar efter 1–1 på tavlan när 60 minuter plus förlängning hade spelats. Där fick Ottawa mål från Kyle Turris och Bobby Ryan och kunde ta hem segern. Paradoxalt nog brände Sidney Crosby den avslutande straffen för Pittsburgh, något som fick hemmapubliken att vråla extra mycket av glädje.

Den stora matchvinnaren för Ottawa var annars målvakten Mike Condon som stoppade 34 skott och två straffar. Erik Karlsson, som spelade 29.27, hade en assist för hemmalaget och är nu bara tre poäng efter Brent Burns i toppen av backarnas poängliga. Karlsson är uppe i 67 poäng (14+53) på 73 matcher.

Ottawa – Pittsburgh 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Ottawa: Mike Hoffman (22) (Erik Karlsson), Kyle Turris (avg. straff).
Pittsburgh: Nick Bonino (16).