Zach Aston-Reese.
Pittsburgh

Mästarna vann dragkampen – sajnar eftertraktade collegestjärnan

ANNONS

Varje säsong är det alltid någon odraftad collegespelare som blir extra eftertraktad bland NHL-klubbarna. Den här säsongen har den spelaren varit 22-årige forwarden Zach Aston-Reese. Sent i går kväll gjorde han sitt NHL-val.

Med 31 mål och 63 poäng på 38 matcher har Zach Aston-Reese varit den poängmässigt sett bästa spelaren i NCAA så här långt den här säsongen. I skrivande stund delar han ledningen i poängligan med Tyler Kelleher från University of New Hampshire, men då är Aston-Reese collegesäsong över medan många av de andra i toppen av poängligan fortfarande spelar.

Den 22-årige forwarden från Northeastern University avslutade i helgen sina fyra collegeår då hans lag blev utslaget av Boston University och blev därmed tillgänglig för att skriva NHL-kontrakt. Intresset för amerikanen var stort bland NHL-klubbarna. I slutändan var det de regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins som vann dragkampen och skrev ett tvåårigt entry level-kontrakt med Aston-Reese.

Han kommer nu att ansluta till klubbens farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL på ett tryout-kontrakt under resten av säsongen. Hans NHL-avtal börjar nämligen gälla från och med nästa säsong.

Zach Aston-Reese har under sina fyra säsonger på Northeastern University i Boston svarat för 66 mål och 148 poäng på 145 matcher.

Den här artikeln handlar om: