Nichlas Hardt och Frederik Storm är två av SHL-bidragen i VM.
SHL

15 års väntan – sedan bjöd Malmö på slutspelslektion

ANNONS

Det tog lite drygt tre minuter för Rhett Rakhshani att svara för Malmös första slutspelsmål på 15 år. Därefter var det bara ett lag på banan. Skåningarna körde över gästande Luleå efter konstens alla regler och kunde till slut gå segrande ur första åttondelsfinalen med 6-1.
– Vi var inte redo från start, konstaterar Luleå-tränaren Petter Lasu Nilsson.

Malmö hade inte spelat en slutspelsmatch på 15 år och kom taggade till tänderna till den första åttondelsfinalen mot Luleå. Det syntes en stor skillnad på lagens ageranden redan från första nedsläpp och gästerna från norr blev rejält frånåkta redan i den första perioden. Hemmalagets snabba spelvändningar ställde till det rejält för Luleå, som inte hade några motvapen att sätta in.

Rhett Rakhshani sköt 1-0, Mathias Tjärnqvist 2-1 och Frederik Storm prickade in 3-1 när ett slutspelstörstande Malmö bjöd sina gäster på en ordentlig hockeylektion. När sedan Nichlas Hardt pangade in 4-1 under inledningen av den andra perioden var matchen i stort sett avgjord. Andreas Thuresson satte strax därefter 5-1 och förnedrade gäster verkade mest åka runt och länga efter att matchen skulle ta slut.
– Vi förlorar alldeles för många kamper en mot en och bjuder på för många mål. Det är för dåligt helt enkelt, konstaterade Luleå-kaptenen Johan Harju för C More i den andra periodpausen.

MATCHSTRAFF PÅ JUNTTILA EFTER VÅLDSAM SATSNING

I slutperioden blev sedan spelet mer avvaktande – från alla utom Malmös energiknippe Nichlas Hardt. Den danske powerforwarden fortsatte att sätta grillor i huvudet och skapa irritation hos Luleå-spelarna genom att dela ut den ena tacklingen efter den andra. Det slutade sedan med att det rann över för Luleå-forwarden Julius Junttila, som delade ut en vårdslös tackling från blindside mot dansken och åkte på matchstraff med minuten kvar att spela.
– Han kommer från sidan och jag ser honom inte komma. Jag tycker det är en jätteful tackling, men har inte så mycket mer att säga om det, säger Hardt.

I ett urstarkt Malmö var Hardt matchens stora gigant med tre poäng (1+2) och åtta tacklingar. Passande nog fick han också vara med och assistera Rakhshani när denne fastställde slutresultatet till tennissiffrorna 6-1 i slutperioden. Ett resultat som var förödmjukande för gästande Luleå.
– Vi är inte redo från start i den här matchen, säger Luleå-tränaren Petter Lasu Nilsson.
– Vi ger bort pucken i anfallszon med massa blindpassningar. Det är tragiskt, men så var det idag.

För Luleå, som bytte ut Joel Lassinantti efter den andra perioden, är det nu skarpt läge på måndag. Seger är ett måste om inte säsongen ska vara över och det i stället blir dags att plocka fram golfklubborna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL