Brynäs IF.
SHL

Brynäs grejade kvartsfinalplatsen – men KHK är utanför slutspelet

ANNONS

Brynäs är klara för kvartsfinal. Kvällens 5-2-seger mot Karlskrona i Gavlerinken Arena gör att en plats bland de sex främsta är säkrad, trots att det återstår en omgång.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

När det såg som ljusast ut under vintern trodde man knappast att det skulle dröja till omgång 51 innan Brynäs säkrade en plats i kvartsfinalen. Men så blev det. När man i kväll besegrade Karlskrona slog man in spiken i kvartsfinalkistan.

Det var annars Karlskrona som tog ledningen i den första perioden, där David Printz (!) slängde ned en puck från blå som letade sig in bakom David Rautio. Det var den defensive backens första fullträff för säsongen.

Brynäs vände snabbt på det hela. Jacob Blomqvist pricksköt in 1-1, Pathrik Westerholm bjöd på en delikatess när han sköt 2-1 i första krysset, och 3-1 kom när Oskar Lindblom pillade in en puck från nära håll.

Den andra perioden var hemmalagets rakt igenom, och det var också Brynäs som fick utdelning. Oskar Lindblom spelade fram Juuso Ikonen, som med ett handledsskott fick pucken förbi Johan Holmqvist i Karlskronas kasse.

I slutakten fick KHK visst häng när man återigen slängde ned en puck från blålinjen, mest på chans. Framför kassen fanns Emil Larsson, och via nacken styrde trotjänaren in 4-2-målet.

Men om det fanns någon dramatik försvann den snabbt. Bara drygt två minuter efter 4-2-reduceringen slog skyttekungen Kevin Clark till med mål nummer 23 för säsongen. Därmed toppar han skytteligan i ensamt majestät inför slutomgången, ett mål för kedjekamraten Oskar Lindblom. Lindblom var annars matchens stora profil, med tre poäng.

Brynäs kan inte bli topp-fyra, men såväl femma som sexa. Rent matematiskt kan fortfarande sjuan Färjestad gå förbi, men då ska man ta in tre poäng och 19 mål under slutomgången.Karlskrona är i och med förlusten under slutspelsstrecket, eftersom Djurgården vann sin match. Man har två poäng upp till Luleå och tre upp till Djurgården inför seriens 60 sista minuter. Luleå möter Rögle i slutomgången, Djurgården har Skellefteå, och KHK avslutar hemma mot Örebro.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL