Firande efter Linus Hultströms mål.
SHL

Djurgården vann – men jakten på KHK går vidare

ANNONS

Djurgården orkar inte ta sig över slutspelsstrecket. Trots en stark bortaseger i Malmö är det alltjämt Karlskrona som har den sista platsen till åttondelsfinal.

Det blir av allt att döma en jätterysare i kampen om den sista slutspelsplatsen. Luleå är nia med 64 poäng, Karlskrona är tia med 62, och Djurgården är precis utanför slutspel på sämre målskillnad än Ove Molins KHK.

För trots att Djurgården vann mot Malmö idag orkade man inte ta sig över strecket. Stockholmarna behövde nämligen förlängning för att säkra segern, vilket inte räckte. Det hade behövts en seger efter ordinarie tid för att den evighetslånga jakten på Karlskrona skulle få ett, åtminstone tillfälligt, slut.

Marcus Högström sköt segern till Djurgården med sitt första mål sedan återkomsten. Linus Hultström och Niclas Bergfors sköt de övriga målen. Samtliga tre målskyttar är spelare som anslutit till klubben under säsongen.

Frederik Storm och André Benoit sköt Malmös två mål i förlusten. För Malmös del var kvällens förlust förmodligen spiken i kistan i jakten på en direktplats till kvartsfinal. Man har åtta poäng upp till sexan Skellefteå, med bara nio poäng kvar att spela om.

Djurgården har tio minusmål jämfört med Karlskrona, och lär med andra ord förlita sig på att man plockar mer poäng än uppstickaren under de tre avslutande matcherna. Man har Malmö (H), Leksand (B) och Skellefteå (B) kvar. Karlskrona har Skellefteå (H), Brynäs (B) och Örebro (H) kvar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL