Valtteri Filppula.
Tampa Bay

Nobbade Toronto – nu är finländaren klar för Philadelphia

ANNONS

Tidigare under dagen kom nyheten att finländaren Valtteri Filppula valt att utnyttja sin no trade-klausul och nobba en trejd till Toronto Maple Leafs och en återförening med coachen Mike Babcock, som han hade i Detroit Red Wings.

Det blir ändå en flytt från Tampa Bay Lightning för 32-åringen. Innan trade deadline gav han tummen upp för en trejd till Philadelphia Flyers, en trejd som ser den schweiziske veteranbacken Mark Streit gå i motsatt riktning.

Filppula har ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt, med en lönetaksträff på fem miljoner dollar, medan Streit är unrestrected free agent till sommaren. Det ger Lightning en hel del lättnad under lönetaket då man ska skriva nya kontrakt med spelare som Jonathan Drouin, Tyler Johnson och Ondrej Palat i sommar.

Filppula har 775 NHL-matcher med Detroit och Tampa Bay på meritlistan. Den här säsongen har det blivit sju mål och 34 poäng på 59 matcher. Streit, 39, har varit en produktiv back under sina 765 NHL-matcher. Den här säsongen har han gjort fem mål och 21 poäng på 49 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL