VIKTIGA POÄNG. Matt Anderson jublar efter sitt avgörande straffmål för Djurgården.
Växjö Lakers HC

Hoppet lever för Djurgården – straffdrama avgjorde mot serieledarna: ”Vi måste förtjäna varje studs”

ANNONS

Efter Karlskronas seger mot Leksand i går hade Djurgården pressen på sig i det svåra hemmamötet med serieledande Växjö. Där blev det två poäng efter ett utdraget straffdrama som gör att Djurgården har fortsatt häng på KHK i jakten på en plats i åttondelsfinalen.
– Vi kan inte tro att vi ska förtjäna mer bara för att vi har jobbat hårt. Vi måste förtjäna varje studs och varje poäng, säger matchvinnaren Matt Anderson efter 2–1-segern.

Karlskronas förbättrade form har varit dåliga nyheter för jagande Djurgården i jakten om den tionde och sista slutspelsplatsen. Efter KHK.s 4–1-seger mot Leksand i går var det upp till Djurgården att haka på när man fick besök av serieledarna från Växjö.

Redan efter 38 sekunder föddes hoppet på Hovet då Linus Johansson vinklade in Mikael Ahléns passning till 1–0 bakom Joacim Eriksson. Det dröjde inte länge för Växjö och deras finska stjärna Olli Palola att replikera. Framspelad av landsmannen Tuomas Kiiskinen satte han 1–1 bakom Adam Reideborn.

Resten av matchen tillhörde målvakterna, men framför allt Eriksson. Djurgården radade upp powerplay och bra chanser, men gick bet mot den formstarka keepern. Det slutade med att matchen fick avgöras på straffar och även där såg de bägge sista utposterna till att göra livet surt för skyttarna. Först på den 21:a (!) straffen avgjorde Djurgårdens amerikanske målkung och straffspecialist Matt Anderson tillställningen med ett distinkt avslut.
– Det är svårt att få poäng så här års. För mig personligen var båda straffmålen viktiga eftersom pucken inte har studsat min väg den här senaste veckan, säger Anderson till C More.

Tvåpoängaren gör att Djurgården är två poäng bakom Karlskrona med fyra matcher kvar att spela av grundserien.
– Vi vet var vi befinner oss, men det spelar ingen roll. Vi kanske tycker att vi förtjänar mer, men det måste vi bevisa för folk. Vi kan inte tro att vi ska förtjäna mer bara för att vi har jobbat hårt. Vi måste förtjäna varje studs och varje poäng, säger Anderson.

För Växjös tränare Sam Hallam var det tredje raka förlusten.
– Det är surt att torska på straffar när vi får så många lägen att vinna på straffar. Annars tycker jag att vi jobbar väldigt hårt bara för att hålla oss vid liv i matchen. Vi har sex boxplay emot oss, inga powerplay och kort om backar från start, säger han.

Den här artikeln handlar om: