Emil Larsson.
Nyheter

Hockeyallsvenska åttans mardröm: Målsprutans säsong är över

ANNONS

Här är beskedet Almtuna absolut inte ville ha. Lagets näst bästa målgörare missar resten av säsongen.

Han har fått sitt stora genombrott på seniornivå och är en av HockeyAllsvenskans tio bästa målskyttar. Nu står det klart att Emil Larssons säsong är över redan innan serien är färdigspelad.

Almtuna bekräftar på sin hemsida att 20-målsskytten ådrog sig en knäskada i gårdagens förlustmatch mot Bik Karlskoga, som innebär att han spelat klart för säsongen.
– Vårt medicinska team har efter röntgen och medicinska undersökningar kunnat identifiera en fraktur i knäet.
– Jättetråkigt för laget och för Emil själv att inte kunna vara med den sista delen av säsongen. Det gäller att steg för steg hantera skadan på bästa möjliga sätt för vårt medicinska team och blicka framåt, skriver sportchefen Tobias Pehrsson.

Gårdagen innehöll också en skada på lagets stora stjärna, Ludwig Blomstrand, som fick en smäll mot huvudet under slutsekunderna och fick hjälpas av isen. Blomstrand har tidigare under säsongen åkt på en uppmärksammad hjärnskakning. Det är oklart hur allvarlig gårdagens smäll egentligen tog.
– ”Ludde” säger själv att det inte var samma känsla som efter smällen mot Modo, inte samma smärta, säger sportchef Pehrsson till UNT.

Blomstrand tränade dock idag för att känna sig för, och är inte helt borta från morgondagens viktiga streckmatch mot Vita Hästen.

Den här artikeln handlar om: