Marcus Ragnarsson och Fredrik Söderström.
Nyheter

Vilket lag tar den sista ‘slutspelsplatsen’?

ANNONS

Fyra lag har fortfarande chansen att knipa den åttonde och sista platsen till den stundande slutspelsserien. Men nog ser det ut som att det står mellan två lag. Almtuna hade i kväll chansen att, via en seger mot Karlskoga, mer eller mindre säkra sin plats. Nu väntar i stället en rysare.

Almtuna föll med 3-2 mot Karlskoga, och fick se sina två storstjärnor Emil Larsson och Ludwig Blomstrand lämna isen skadade, medan jagande Oskarshamn vann med klara 5-1 borta mot Södertälje sedan bland annat Mitch Wahl gjort sitt första mål sedan återkomsten. Det gör att Fredrik Söderströms manskap bara är två poäng (och 20 mål) bakom Marcus Ragnarssons Almtuna.

Oskarshamn möter Tingsryd hemma i nästa match, och avslutar mot glödheta AIK på bortaplan. Almtuna har de lagen som ligger närmast bakom Oskarshamn, Vita Hästen och Modo, kvar. Därmed går det inte att helt räkna ut vare sig Vita Hästen eller Modo heller, även om det ska mycket till för att de ska ta åttondeplatsen.

Mora och Karlskoga gör upp i den allsvenska finalen. Västervik, Pantern, Timrå, Tingsryd och AIK är redan klara för slutspelsserien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL