I BLÅSVÄDER. Andrew Peters anklagas för att ha slagit ned en 15-åring i helgen.
Nyheter

VIDEO: Här hoppar forne NHL-busen på en 15-åring – från båset

ANNONS

Han var en fruktad fighter under sin NHL-karriär. Tydligen är han det även som coach. Nu stängs den tidigare Bodens IK-forwarden Andrew Peters av från sitt jobb som ungdomscoach efter att ha attackerat en 15-årig motståndarspelare under en match i helgen.

650 utvisningsminuter på 229 NHL-matcher med Buffalo Sabres och New Jersey Devils. Det var vad Andrew Peters samlade på sig mellan 2003 och 2010. Dessutom hann han dra på sig 195 utvisningsminuter på blott 22 matcher i allsvenskan med Bodens IK under lockoutsäsongen 2004/05.

Det var med andra ord med knytnävarna som den nu 36-årige kanadensaren gjorde sig en karriär. Det verkar även utmärka honom som coach. När det i helgen hettade till under en match där hans Buffalo Junior Sabres U15-lag mötte Hamilton Junior Bulldogs dito kastade sig Peters själv in i bråket.

I videon från YouTube, som kan ses här nedan, ger sig Peters på en 15-årig motståndare i Bulldogs sedan denne gjort ett utfall mot spelare i Sabres bås. De skakiga bilderna visar hur Peters delar ut ett slag mot spelaren som faller till isen. Nu har den tidigare NHL-spelaren stängts av på obestämd tid.
”Vi är väldigt besvikna över det inträffade. Vi tittar för närvarande närmare på situationen och medan vi gör det har vi stängt av headcoachen Andrew Peters på obestämd tid tills det att vi löst det här ärendet”, skriver klubbens president Kevyn Adams, som i likhet med Peters har ett förflutet som spelare i NHL, i ett pressmeddelande.

Andrew Peters har ännu inte kommenterat ärendet offentligt, men enligt en anonym källa ska hans egen förklaring till händelsen varit att han ”halkat till” när han försökte få bort motståndarspelaren från båset och att det på så vis ”föreföll som att han slog till honom”, skriver nyhetsbyrån AP.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games