Nyheter

Superkedjan sköt ny seger till Nashville: ”Spelar med ett annat självförtroende”

ANNONS

Nashville Predators är på gång. Det fick ligaledarna Washington erfara sedan den stekheta förstakedjan på nytt legat bakom det mesta i 5-2-segern i Bridegstone Arena.
– Vi börjar trögt, men får ett tidigt mål i andra och så rullar det på, säger målskytten Viktor Arvidsson till hockeysverige.se.

NASHVILLE (Hockeysverige.se)
Det har varit en fin liten hemmavecka för Nashville Predators. Fem av sex inspelade poäng och 14 gjorda mål är facit så här långt och svenskarna Viktor Arvidsson och Filip Forsberg har gjort hela nio av dem.

Inför lördagens match mot Washington var det fullt fokus på Filip Forsbergs jakt på sitt tredje raka hat trick, och chansen att göra det mot klubben som draftade och trejdade honom. Nu blev det inte riktigt så hysteriskt, men tre nya poäng från Filips klubba innebär fenomenala sju mål och två assist på tre matcher. Tillsammans med Ryan Johansen och speedkulan Viktor Arvidsson utgör han ligans hetaste kedja. Ikväll blev det åtta poäng för trion när Washington slogs tillbaka med 5-2.

Washington tog ledningen med 1-0 i en trist och avslagen förstaperiod, men vanan trogen tryckte Nashville gasen i botten i andra. Forsberg serverade Roman Josi till 1-1 med en läcker smörpass och bombade sedan in 2-1 via stolpen. Något senare spelade P.K. Subban fram kaptenen Mike Fisher till 3-1 och Washington såg slagna ut.

I den tredje perioden skickade Roman Josi in sitt andra mål för kvällen till 4-1 och Viktor Arvidsson fick sedan äran att slå spiken i kistan med 5-2 i tom bur. Naturligtvis framspelad av Forsberg och Johansen.
– Vår kedja började som laget lite trögt, men vi fick igång det i andra och gjorde två mål där. Jag försöker bara gå på mål och få fram puckar till de andra och hjälpa laget vinna, säger Viktor Arvidsson till hockeysverige.se.

Om Arvidsson själv är sedvanligt blygsam om sin insats så är kedjekamraten Ryan Johansen mer frispråkig.
– Viktor spelar med stort självförtroende och en annan ”swagger” nu. Han är så snabb och det vet motståndarna, den farten gör honom så svår att hålla koll på. Det gör också mitt jobb väldigt enkelt, säger centern Ryan Johansen, som stod för tre assist, om lagkamraten från Kusmark.

Svenskarna i Washington gick för ovanlighetens skull poänglösa av isen. Nicklas Bäckström hade en assist på Alexander Ovetjkins 3-2-mål, som dock dömdes bort för offside efter en Coach’s Challenge.

I morgon har Nashville och superkedjan chans att öka på veckans poängskörd ytterligare, när Edmonton och Connor McDavid kommer på besök. Filip Forsberg har redan nio poäng på tre matcher med ytterligare chans att utöka den skörden, och lär bli veckans spelare i NHL.
– Forsberg har börjat ”do his thing”, säger Ryan Johansen. Han har hela paketet som spelare och behärskar alla moment.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM