Frölunda fick jubla – till slut.
SHL

Frölunda vann – trots Leksands otroliga upphämtning: ”Det är en märklig sport”

ANNONS

Från 1-4 till 4-4 på en halv period. Leksand stod för en av säsongens häftigaste upphämtningar i kväll – men föll ändå.

Knappt fyra minuter in på den tredje perioden sköt Mats Rosseli Olsen 4-1 för Frölunda. Man gick mot tre stabila poäng, och såg ut att ha tagit vägen in på vinnarspåret igen. Då stod Leksand för en av säsongens mäktigaste upphämtningar.

8:26 in i slutperioden kom 4-2 genom Jon Knuts. 17 sekunder senare satte kaptenen Jesper Ollas 4-3, och med mindre än två minuter kvar kom kvitteringen. I boxplay. Lukas Eriksson slet sig fram till ett friläge och överlistade Johan Gustafsson i Frölundas målbur. Målet tog matchen till förlängning.

Väl där hade Leksand flera chanser att till och med avgöra – men i stället drog Frölunda det längsta strået. Johan Sundström serverades ett öppet mål och satte avgörandet. Trots Leksands förlust var tränaren Perra Johnsson upprymd i C Mores intervju.
– Det är en märklig sport, och det går jävligt fort när det vänder. Frölunda är bättre idag och vi är lite slitna, men till slut faller det mentala över på dem, sade ‘Perra’.

Det är sex poäng upp till Örebro på säker mark, med fem matcher kvar att spela.
– Så länge det finns en praktisk och en teoretisk möjlighet att göra det här så finns det väl inget annat att sikta på, säger tränare Johnsson.

Frölunda, som riskerade att ramlade ned till femteplatsen idag, behåller därmed andraplatsen. Det är fem poäng upp till Växjö som leder, och fem poäng ned till Växjö på sjätteplats.
– Vi är i framtiden i stället för i nuet. Vi hamnar på hälarna och blir väldigt passiva efter deras första mål. Vi måste kaxa upp oss och gå för nästa mål i stället, säger Roger Rönnberg.

Patrick Carlsson sköt två mål Casey Wellman sköt ett, precis som Mats Rosseli Olsen. Isac Skedung inledde målskyttet för Leksand.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL