BOSTON, MA – FEBRUARY 11: Bo Horvat #53 of the Vancouver Canucks celebrates with Jannik Hansen #36, Alexander Edler #23 and Alexandre Burrows #14 after scoring against the Boston Bruins during the first period at TD Garden on February 11, 2017 in Boston, Massachusetts. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images) …
Vancouver

Trade deadline närmar sig – då ser det ut att hända grejer i Sedinarnas omklädningsrum

ANNONS

Många har länge ställt sig frågande till vad som händer i Vancouver Canucks. Är de ett lag som satsar mot slutspel eller är de inne i en ombyggnation? De senaste säsongerna har det varit ganska stillastående i Canucks och medan deras kärna bara blir äldre fylls det på dåligt med ung potential. Många Canucks-fans skrek förra säsongen om att klubbens general manager, Jim Benning, måste göra saker runt trade deadline, men Benning satt lugnt i båten.

Nu kommer det uppgifter om att Benning det här året är villig att agera innan fönstret stänger, och en spelare det pratas om som kommer att bli trejdad är lagets danske 30-åring Jannik Hansen. Benning ska ha bett Jansen om att lämna in en lista på vilka lag han skulle vara villig att bli trejdad till. Hansen har en “no trade”-klausul i sitt kontrakt och han har rätt att välja ut 22 lag som han inte vill bli trejdad till, då återstår alltså åtta lag som Benning kan gå till förhandling med.

Benning har tidigare den här säsongen sagt att han inte kommer att fråga spelare med no trade-klausuler om att häva den, och skulle bara trejda spelarna om de kom till honom och bad om det. Hemsidan Thecanuckway.com skriver även att målvakten Ryan Miller har, enligt hockeyjournalisten Pierre LeBrun, redan inför säsongen lämnat in en lista på vilka fem lag han vill bli trejdad till. På den listan ska alla de tre Kalifornienlagen finnas med och Miller har via ryktesväg kopplats samman med både Los Angeles Kings och Anaheim Ducks.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL