Ron Hainsey.
Pittsburgh

Nyckelbacken opererad – då värvar Pittsburgh ny veteranback

ANNONS

Pittsburgh Penguins har drabbats av ännu ett tufft bakslag på backsidan. Efter Olli Määttäs handskada är det nu Trevor Daley som blir borta sex veckor efter en knäoperation. För att täcka upp sina förluster på backsidan har Penguins nu värvat Carolina Hurricanes blivande free agent Ron Hainsey.

Pittsburgh Penguins har drabbats av en hel del skadebekymmer sista tiden. Efter att finländaren Olli Määttä tvingades upp på skadelistan med en handskada kom i dag beskedet att även Trevor Daley kommer att missa en hel del tid. Veteranbacken har opererat ena knäet och förväntas bli borta i sex veckor.

I samma stund som nyheten om Daleys kom ut meddelade även general managern Jim Rutherford att han värvat en ny back för att täcka upp det allt större tomrummet i försvaret. Från Carolina Hurricanes hämtar man in den 35-årige veteranen Ron Hainsey, vars kontrakt var på väg att löpa ut.

I utbyte släpper Penguins ifrån sig ett andraval i draften samt AHL-forwarden Danny Kristo. Hurricanes kommer dock att betala hälften av Hainseys lön under återstoden av kontraktstiden.

Ron Hainsey, som draftades av Montréal Canadiens som 13:e spelare i första rundan 2000, har spelat 891 NHL-matcher för Montréal, Columbus, Atlanta, Winnipeg och Carolina under sin karriär. Dock utan att ha spelat en enda slutspelsmatch. I och med flytten till de regerande Stanley Cup-mästarna är det bara en skada som kan hindra honom från att slutspelsdebutera vid snart 36 år ålder.

Den här säsongen har Hainsey svarat för fyra mål och 14 poäng på 56 matcher för Carolina.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL