SHL

Var med under Brynäs debutsäsong i högstaserien – Old School Hockey ‘Bagarn’ Eriksson

ANNONS

Han var med när Brynäs spelade sin första säsong i högstaligan,för 73 år sedan, och när man vann SM-guld 2012 var han den enda från 1944 års lag som fortfarande var vid liv. I veckans Old School Hockey möter vi Henry ‘Bagarn’ Eriksson.

Den 9 januari samma år som Brynäs IF fyllde etthundra år, det vill säga guldåret 2012, celebrerade Henry ”Bagarn” Eriksson sin nittioårsdag. Henry ”Bagarn” Eriksson var då ensam om att vara i livet från det Brynäslag som 1943/44 gjorde föreningens första säsong i Division 1, eller svenska serien som den även hette.

”Bagarn” avled i september 2013, men vi hann i samband med hans 90-årsdag få en mycket trevlig pratstund med honom där han berättade om en tid där hockeyträning innan årets första seriematch var något mycket ovanligt. En unik historisk tillbakablick på hur hockeyn växte sig stark i Gävle.

Henry, vart kom smeknamnet ”Bagarn” ifrån?
– Pappa och min farbror drev först Erikssons bageri på Söder. Sedan förolyckades pappa efter en tågolycka när han bara var femtio år. Han var ju väldigt aktiv i Gävle Sport där även jag höll på med alla möjliga sporter, fotboll, terränglöpning, ishockey, bandy, simning… Ja, jag höll nog på med det mesta, skrattade Eriksson och fortsatte:
– När jag sedan slutade spela hockey i Brynäs köpte jag ett eget bageri och då gick det inte att hålla på och spela länge så jag lade av tvärt.

Centralpalatset-1922_Nya_Hotellet_Frankel_o_Co_pappersvaror

Gävle år 1922.

Hur stor var hockeyn i Gävle då du växte upp (Henry Eriksson var alltså född 1922)?
– Jag började spela i det som hette Gävle SF innan jag flyttade över till IFK Gävle där jag spelade under två säsonger innan det blev Brynäs. Jag tror att hockeyn började på allvar här i Gävle 1938/39. Det var tre lag förutom IFK som var ganska bra på hockey då. Det var Strömsbro, Huge och även Sandviken.

Vart höll ni till och tränade i början?
– Oftast tränade man själv. Annars minns jag att vi fick leta ställen där det frös på ganska tidigt. En plan låg vi Näringen och dessutom var vi vid en djup tjärn som frös till tidigt och som låg vid gamla Boströmsvarvet.
– Det fanns inte konstfruset som nere på Stadion i Stockholm utan vi fick finna oss i att åka skridskor där det fanns is fram till det att till Islandsplanen hade frusit till på vintern.

Hur hamnade du i Brynäs?
– Brynäs värvade mig helt enkelt. Jag hade spelat i IFK Gävles ishockeylag två år då samtidigt som Brynäs var det bästa laget i stan då. Det var väl egentligen inte så svårt att tacka ja till att spela där när jag fick frågan.

En värvning i början på 1940-talet, hur kunde den se ut?
– En spelare kostade inga pengar då som man gör idag i alla fall ha ha…
– Brynäs spelade, som sagt var, i en högre serie och Lennart Lind, som hade Flanör här i Gävle och är farfar till han som har ATG i Gävle (tidigare Brynässpelaren Mikael Lind), frågade om jag ville komma dit och spela. Mycket märkvärdigare än så var det aldrig.

Hur organiserade var träningarna vid den här tiden?
– Vi tränade på is nere i Sätra och vid en tjärn som låg ungefär där vattentornet ligger idag och även vid ”lergropen” på Södra, vilket passade mig bra eftersom jag bodde på just Södra då. Sedan var vi och tränade där bandyn höll till, där överskottslagret ligger idag.
– Så organiserat vet jag inte om det var direkt. Vi tränade egentligen ingenting före seriestarten som exempelvis stockholmslagen gjorde. Där nere hade man ju dessutom konstfruset och det kom långt senare här i Gävle.

Henry Eriksson 1

‘Bagarn’.

Säsongen 1942/43 vinner Brynäs Division 2 Norra före Sandviken och Huge. Via kval tar sig Brynäs för första gången upp i högsta serien i svensk hockey.
– Minnet sviker lite men vi kvalade mot ett par Stockholmslag (Nacka och Årsta) och sedan ytterligare ett lag till (Aros).
– Det var ganska stort att vi från Brynäs gick upp i Division 1. Trots allt var det inga andra lag från orter utanför Stockholm som spelade i högsta serien. Hammarby, AIK, Göta, Nacka, Karlberg, Reymersholm och Södertälje spelade i Division 1 då och så var det vi från Gävle.
– Det var inte tal om att ha konstfruset som man hade på Stadion utan vi fick vänta ganska länge innan man kunde spela och träna här. Vi åkte runt och letade frusna tjärnar kring hela Gävletrakten för att åtminstone få åka lite skridskor.

Enligt ett klassiskt lagfoto från säsongen 1942/43 deltog följande spelare i Brynäs första säsongen i Division 1: Stig Hedin, Gunnar Engblom, Evert ”Knatten” Westerberg, Herbert ”Hebba” Pettersson, Birger Lindblom, Conny Eriksson, Carl-Einar Åbom, Börje Mattsson och Henry ”Bagarn” Eriksson.

HS1

Premiären blev inte så som Brynässpelarna hade hoppats, förlust mot Hammarby med 14-1.
– Jag tror vi hade tränat en gång innan vi åkte ner till Stockholm för att spela mot Hammarby. Alla i laget hade knappt samlats samtidigt före säsongen började. Visst var det en väldig skillnad på lagen. Hammarby hade nästan ett helt landslag men ”Plutten” (Åke Andersson), Svenne Bergqvist, ”Stickan” Andersson och så vidare.

– Vi vann inte många matcher den säsongen, men vi var i alla fall med och spelade med dom här storlagen från Stockholm vilket var stort för en klubb från Gävle vid den här tiden.

 Vilken match minns du bäst från den här säsongen?
– Det är svårt att säga så här långt efteråt. Jag vill nog i stället säga att det var väldigt kul att åka runt i Stockholm och visa upp att även killarna i Gävle kunde spela hockey.

Var det tåg som gällde till bortamatcherna?
– Ja, det gick inga bussar mellan Stockholm och Gävle vid den här tiden. Det blev tåg och så blev det även om vi skulle åka upp till Mora eller Leksand för att spela några matcher.

Vart spelade ni era hemmamatcher säsongen 1943/44?
– På Islandsbanan som låg vid svängbron i Gävle. Där blev det inte någon is i första taget ha ha… Vi hade en sån där tunna som vi spolade isen med och vi fick spara oss till det blev riktigt kallt innan vi kunde vara där.
– Hockeyn var ganska populär i Gävle då och jag vill minnas att det var ganska mycket folk på våra hemmamatcher.

Brynäs vinner bara en match under sitt första år i Division 1. Det är mot Reymershom på Islandsbanan där segersiffrorna skrevs till hela 11-2 efter fem mål av Herbert Pettersson, två mål av Stig Hedin och Gunnar Engblom samt ett var av Evert Westerberg och Börje Matsson.

En seger och en oavgjord match, som blev facit av säsongen, räckte givetvis inte till att hålla Brynäs kvar i Division 1 utan tillsammans med Reymersholm förpassades man till Division 2. ”Bagarn” svarar för två mål på de fjorton matcher han spelar den säsongen. Totalt spelar han sex säsonger i Brynäs mellan åren 1942 och 1949.

Det skulle sedan dröja tio år innan Brynäs åter kom att spela i Division 1, men då hade Henry ”Bagarn” Eriksson lagt skridskorna på hyllan och valt bageriyrket.
– Ja så var det. Visserligen var Huge på och tjata om att jag skulle spela där, men det blev aldrig något av det.

120419 Ishockey, Elitserien, SM, final 6, BrynŠs - SkellefteŒ: BrynŠs vann SM-guld efter 2-0 i match 6. Svenska MŠstare 2012, SM-guld, guld, jubel, glŠdje. © BildbyrŒn - 86133

När ‘Bagarn’ firade 90 år firade Brynäs 100 – och vann SM-guld.

Hur mycket har du följt Brynäs efter att du slutade spela?
– Jo, men nog har jag varit på en hel del matcher även om det var länge sedan. Fast jag följde även Godtemplarna med ”Stöveln” (Hans Öberg) i laget. Jag hade en sådan där skåpbil som vi levererade bröd med. Den tog vi ner till Stockholm ibland för att se på matcher.
– Självklart vet jag hur det går för Brynäs, men nu följer jag matcherna på TV i stället.

Var det aldrig aktuellt för dig att spela med Hans ”Stöveln” Öberg i Gävle GIK?
– Nej, jag slutade ju 1949 och då hade ännu inte Gävle Godtemplare blivit ett riktigt bra hockeylag.

Hans Öberg 1

‘Stöveln’.

Hur nära bekant var du med ”Stöveln” eftersom du reste ner till Stockholm för att följa hans ”Godis” när dom spelade?
– Inte mycket alls. Alla i Gävle visste ju självklart vem ”Stöveln” var och att han var en mycket fin spelare. Det var väl först när vi båda började gå på pensionärsdans som vi kom att språka en del.

När vi gör den här intervjun berättar Henry Eriksson, som snart skulle fylla 90 år, att han försöker ta vara på vardagen på bästa sätt.
– Jag kan fortfarande köra bil så då måste man väl ändå säga att det är ganska bra ha ha…
– Jag har barn och barnbarn. Nyligen var jag i Örebro och såg ett av mina barnabarn i en fotbollsturnering. Sådant är kul att åka ut och titta på. Just nu är jag i Ransta hos min dotter och hon vill att jag stannar här över min nittioårsdag.

Du låter väldigt pigg, men i och för sig är väl inte nittio år någon ålder?
– Jag har väl lite problem med knäna, men annars mår jag bra.
– Under mina år inom idrotten skadade jag mig egentligen bara illa en gång. Det var det 29 september 1946 då jag bröt fotleden. Varför jag vet det datumet är för att jag och min fru gifte oss den 29 september 1945, alltså precis ett år innan jag blev skadad avslutade Henry ”Bagarn” Eriksson som alltså avled den andra september 2013.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten