Med endast två sekunder kvar avgjorde LHC.
SHL

Olimb frälste Linköping – sköt segerpucken med endast två (!) sekunder kvar

ANNONS

Med endast två sekunder kvar på matchuret såg Mathis Olimb till att skjuta hem tre poäng till Linköping när laget besegrade Karlskrona med 3-2. Målet kom i numerärt överläge och var Olimbs sjunde fullträff den här säsongen.

Dessförinnan hade hans bror Ken Andre Olimb öppnat målskyttet i matchen. Karlskrona kom tillbaka och gick upp till 2-2 genom mål av Joachim Rohdin och Alexander Bergström. Men det hjälpte som sagt inte när Mathis Olimb klev fram i den absolut sista sucken och gjorde segermålet.

***

Mellan Örebro och HV71 såg det länge ut som att Örebros målvakt Julius Hudacek skulle bli stor matchvinnare när han motade varje puck som bortalaget motade mot honom. Men till slut fick Mattias Tedenby in pucken efter en magisk passning från backlöftet Erik Brännström. Efter det fyllde Simon Örnerud på med två fullträffar och gav HV71 segern med 3-0.

Linus Söderström i bortalagets kasse fick endast 17 skott på sig, men lyckades stoppa alla Örebros målchanser.

***

Rögle tog en tung seger när Färjestad kom på besök. Efter att Bryan Lerg fått in 1-0-pucken kvitterade FBK till 1-1 genom Hugo Enock, hans första SHL-fullträff i karriären. Bara några minuter senare blev David Åslin stor matchhjälte när han skickade in segerpucken bakom Färjestads målvakt Lars Haugen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL