170121 …rebros trŠnare Niklas Sundblad under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och …rebro den 21 januari 2017 i Jšnkšping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_40 …
SHL

SHL om Örebros bortdömda mål: ”Målet skulle aldrig ha dömts bort”

ANNONS

Örebros mål i slutskedet av gårdagens match mot Luleå dömdes bort och beslutet har mött massiv kritik. Nu går SHL ut på sin hemsida och medger att målet aldrig skulle dömts bort.

Följande står att läsa på SHL:s hemsida om situationen:
”En back i Örebro skjuter ett skott från blålinjen som målvakten Joel Lassinantti räddar. I samband med den räddningen kommer Örebros Tom Wandell in i kanten på målgården och en mindre kontakt med Lassinantti uppstår. Efter att kontakten ägt rum, uppstår en retur, varpå målvakten kastar sig ut för att blockera pucken, men Tom Wandell hinner peta in pucken i mål under målvakten.”

Regeln säger att en målvakt inte får vara hindrad i samband med målskottet och det var också den regeln situationsrummet dömde efter. Men som ni kan läsa ovan så var Lassinantti inte hindrad i målögonblicket, utan i sekvensen innan.
”I detta fall uppstår en retur och därmed en ny sekvens. I den sekvensen är inte Lassinantti störd av den tidigare kontakten och inte heller hindrad i sitt målvaktsarbete. Således skulle målet aldrig ha dömts bort”, skriver SHL.

 

 

Den här artikeln handlar om: