Sök
Nyheter
NHL-RESAN: Begick NHL-debut i går – nu hyllar han Luleå Hockey: ”En väldigt bra tid”

Svenskbekantingen Peter Cehlárik spelade i går sin första NHL-match i NHL. Debuten ägde rum när Boston besegrade Vancouver med 4-3 på hemmaplan. Hockeysverige.se träffade en upprymd Cehlárik efter matchen.
– I går var det inte 100 procent klart men jag kom hit och såg att jag var med i laguppställningen. Det var bara att värma upp och jag var redo, säger Cehlárik. 

BOSTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en NHL-debut med mersmak för Peter Cehlárik. Efter en lyckad säsong i AHL och farmarlaget Providence Bruins, där han skjutit 18 mål på 40 matcher, fick slovaken bilda kedja med tjeckerna David Krejci och David Pastrnak mot Vancouver. Den nykomponerade kedjan gjorde det bra, inte minst offensivt och Cehlraik var nöjd med sin debut i världens bästa hockeyliga.
– Det var lite nervöst innan matchen men jag skakade av mig det. Det tog två till tre bra passningar och sen spelade jag mitt spel. Jag försökte hitta min plats i kedjan och tyckte det gick ganska bra, säger Cehlárik som fick nästan 14 minuters istid.

Faktum är att det var Cehlariks kedjekamrat Pastrnak som avgjorde hela tillställningen när han satte 4–3 med två minuter kvar att spela. Bostons nya huvudtränare Bruce Cassidy gillade sin debutants insats.
– Jag gillade det jag såg. Han var ett bra komplement i den kedjan. När han blir mer bekväm kommer han dessutom bara att bli bättre. Jag tycker han gjorde ett bra jobb.

När fick du veta att du skulle spela matchen mot Vancouver?
– När jag kom till arenan. I går var det inte 100 % klart men jag kom hit och såg att jag var med i laguppställningen. Det var bara att värma upp och jag var redo, säger Cehlárik från omklädningsrummet efter matchen.


Foto: Getty Images/Maddie Meyer

”DE HAR STÖTTAT MIG HELA VÄGEN HIT”

Inte nog med att Cehlrarik stod som segrare i sin första NHL-match. På läktaren i TD Garden fanns hans föräldrar fanns på plats för att se sin son debutera.
– Jag planerade en resa för dem ungefär en månad sedan för vi hade några hemmamatcher med Providence. Så det blev bara ännu bättre och det var en bra tajming att de kom hit onsdag kväll när jag blev uppkallad i tisdags, ler han.

Hur reagerade dina föräldrar när du berättade att du skulle få debutera i NHL?
– De var glada. Jag vill tacka dem för att de har stöttat mig hela vägen hit. Det är väldigt roligt att ha dem här. Min pappa har dessutom kollat träningarna och fått se mig träna med spelare som Marchand och Bergeron, säger Cehlárik och ler stort.

Innan han flyttade till Nordamerika inför den här säsongen tillbringade Peter Cehlarik fem säsonger i Sverige med Luleå Hockey. 2011 kom han till Luleå där det blev spel med både J18 och J20 innan han säsongen 12/13 fick chansen med A-laget i SHL.

Vad betyder åren i Luleå för dig?
– Bara att få spela med seniorer i en professionell liga sedan jag var 18 år var viktigt. Sista tre åren var extra viktiga. Jag lärde mig att göra de rätta sakerna varje dag. Det är inte juniorhockey, du måste fatta bra beslut på isen. Om du vill passa eller dumpa pucken vill du inte få en kontring mot dig. Jag lärde mig att spela som en senior, det har varit nyttigt.

Du föredrog att göra intervjun på engelska, men lärde du dig någon svenska under åren i Luleå?
– Haha, det gjorde jag men jag var ganska lat om jag ska vara ärlig. Jag förstod ungefär 70 procent av allt de sa som var hockeyrelaterat. Men jag hade svårare att prata, det är svårt med uttalet, säger Cehlarik och skrattar igen.


Peter Cehlárik (t.h.) och Christian Jaros med CHL-bucklan.
Foto: Getty Images/Martin Rose

BÄSTA MINNET FRÅN LULEÅ: CHL-SEGERN

Kedjekamraten och Cehlarik tjeckiska landsman David Pastrnak har även han spelat i Sverige med Södertälje SK. Men det är inte så att de pratar med svenska med varandra.
– Haha, nej det är mycket enklare på vårt eget språk så vi pratar tjeckiska.

Vad är ditt bästa minne från tiden i Sverige?
– Jag skulle säga när vi vann CHL-finalen 2015 med Luleå. Det var förmodligen mitt bästa minne jag har från den tiden. Men det var en väldigt bra tid och jag träffade många som har jag hjälpt mig dit jag är i dag och det är jag väldigt tacksam för.

Har du forfarande kontakt med några vänner i Luleå?
– Ja, absolut. De fick reda på att jag hade blivit uppkallad hit och alla smsade mig och jag pratar fortfarande med några. Jag fick många bra vänner och hoppas kunna hälsa på dem igen till sommaren.

Vet du något framtiden?
– Just nu fokuserar jag på det som händer här och nu. I morgon är det en ny match och jag har chans att få spela. Jag har kontrakt här i två år till så jag ska försöka hålla mig kvar här i NHL.

Precis som Boston så spelar även AHL-laget Providence match under söndagen, men någon dubblering lär det inte blir för 21-åringen.
 Haha, nej, det var ”Swedish style”, att som junior spela två matcher samma dag, en med J18 och en med J20. Vi får se i morgon, skämtar Cehlárik.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten