Uffe Bodin
BODIN: Nu drar jag till Edmonton – häng med!
ANNONS

Sitter på Arlanda och plitar ned några snabba rader inför den mastodontresa på 17 timmar jag har framför mig. De närmaste dagarna kommer jag nämligen att befinna mig i Edmonton för att ta pulsen på en hockeymarknad som på det senaste ett och ett halvt året blivit mer vital än den antagligen varit sedan Wayne Gretzkys storhetstid på 1980-talet.

Med mig till Edmonton har jag en rad frågor som jag hoppas få svar på under helgen. Svar som jag kommer att dela med mig av här i bloggen så fort tillfälle ges. Så jag ska göra mitt yttersta för att ta er med på den här resan och ge er en bakom-kulisserna-bild av både Edmonton som stad och givetvis även Oilers.

    • Hur mäktig är nya arenan Rogers Place?
      Bilderna från arenan antyder att det här kan vara den mest fulländade arenan i hela NHL. Folk som har besökt den har hyllat den hämningslöst, så mina förväntningar är milt uttryckt höga.
    • Är Edmonton Oilers på riktigt?
      Efter att ha varit något av NHL:s dåliga skämt de senaste fem-sex åren går klubben nu mot sitt första slutspel sedan finalserien mot Carolina Hurricanes 2006. Lagbygget har sina frågetecken, men med Connor McDavid vid rodret har mentaliteten kring organisationen förändrats. Kan en spelare göra så stor skillnad? Det är min tes, men jag ser fram emot att pröva den på lokalbefolkningen och fansen.
    • Hur mycket har storhetstiden på 1980-talet hämmat Oilers?
      Det kanske framstår som en märklig frågeställning, men vinner man fem Stanley Cup-titlar inom loppet av sju år, skapar en dynasti och har några av de mest dominanta lagbyggena i NHL-historien, då tror jag det skapar orimliga förväntningar på efterföljande generationer av lag. Tålamodet med Oilers har över lag varit dåligt och jag undrar om det har bidragit till att draftettor som Taylor Hall och Nail Jakupov inte fick ut max av sin potential under sin tid i klubben.
    • Hur är Edmonton som stad?
      Här har man genom åren hört rätt många negativa historier. Allt från Michael Nylanders sena nobbande av klubben till Chris Prongers trejdkrav och Ilja Bryzgalovs klassiska kommentar och försvarstal efter Prongers trejd till Anaheim. Vänner jag har i staden har talat om hur bekvämt och trivsamt det är att bo där, även om vintrarna är tuffa. Förra veckan intervjuade jag HV71:s center Erik Christensen som är från staden. Hans enda kommentar när jag sa att jag skulle besöka staden var: ”Ta med dig en varm jacka och håll dig inomhus”. Jackan är nedpackad, men inomhus tänker jag inte hålla mig. Oavsett väderlek.

Okej, då var det dags att boarda planet.
Hojta gärna till på Twitter eller via mejl om ni har förslag på grejer ni tycker att jag ska undersöka i Edmonton eller saker jag bör se.

Vi ses på andra sidan Atlanten!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch