Sök
Eric Juhlin.
Västerås IK

Nästa generation Juhlin redo att göra avtryck i blågult: ”Inte samma typ av spelare som pappa”

Pappa Patrik var med om att ta Tre Kronor till ett OS-guld i Lillehammer 1994. Nu är det sonen Eric Juhlins tur att sätta avtryck i den blågula tröjan. Västeråsforwarden finns med i det svenska U16-landslags turnering i Ryssland som startar i morgon.
– Pappa säger att vi inte riktigt är samma typ av spelare. Han påstår själv att han var mer enformig, säger Eric Juhlin till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är lätt att sönerna till våra tidigare storstjärnor får extra stora förväntningar på sig. Man jämför gärna och har ett lite extra öga på deras utveckling. Eric Juhlin är inget undantag. Pappa är den tidigare NHL-spelaren och OS-guldmedaljören Patrik Juhlin.

Nu är bara Eric Juhlin 15 år och han har ännu inte riktigt börjat jämföras med sin pappa, men den här säsongen har den talangfulla forwarden från Västerås kommit med i U16-landslaget. Det har också kommit att innebära att talangscouter och media har börjat titta lite extra på honom i VIK. Men det är inte i Västerås som han är född utan han föddes i Schweiz då pappa Patrik spelade i Bern.
– Jag började spela hockey först då vi hade flyttat tillbaka hem till Sverige och Västerås. Jag spelade aldrig någon hockey i Bern, men jag åkte ju skridskor redan då vi bodde där, säger Eric Juhlin då vi ses i Segeltorpshallen innan U16-landslagets resa till Ryssland för turnering.
– Det var rätt självklart att jag skulle välja att spela hockey eftersom jag var med pappa i omklädningsrummet mest hela tiden och var med och såg på alla matcher som han spelade.

Patrik Juhlin spelade själv fram till 2009 så Eric hann med att se honom spela en hel del både i Schweiz och i Västerås.
– Jag minns inte så jättemycket av det, men jag minns ändå några matcher han spelade i kvalserien mot slutet. Jag kommer också ihåg att vi satt uppe i Sälen, när vi var där uppe och åkte skidor, och såg någon match på TV då han spelade. Jag kommer inte ihåg alltför mycket, men lite minnen har jag ändå från den tiden, säger Eric Juhlin med ett leende.
– Pappa har betytt väldigt mycket för mig som hockeyspelare. Han har kommit med mycket tips och vi har alltid kunnat prata öppet med varandra, även då det gäller hockeyn.
– Jag har haft honom ganska länge som tränare. Han kom tillbaka förra säsongen i U16 som assisterande tränare och är så fortfarande. Det var en som hoppade av och då fick han hoppa upp efter att ha tränat ungdom. Sedan har han ju varit min tränare under hela pojkåldern.

Har folk redan börjat jämföra dig med pappa som hockeyspelare?
– Nej, och han säger dessutom att vi inte riktigt är samma typ av spelare. Han påstår själv att han var mer enformig, så det har inte varit jättemycket jämförelser, säger Eric Juhlin med ett ganska avslappnat och skönt leende.


Patrik Juhlin. Foto: Ronnie Rönnkvist

”HÖRT ATT MATEN SKA VARA RIKTIGT DÅLIG DÄR”

Inför årets säsong flyttade Eric Juhlin upp från Västerås U16 till klubbens J18-lag, ett steg som han själv tycker har fungerat ganska bra.
– Det har varit lärorikt att få känna på lite större hockey…

Vad har varit skillnaden?
– Farten och storleken tycker jag är den största skillnaden. Annars är det faktiskt inte så jättemycket, säger Juhlin som har utvecklats ganska mycket som hockeyspelare den här säsongen.
– Säsongen har gått bra. Jag fick vara med och spela i J18 redan under försäsongen. Det var rätt viktigt för mig att redan då få komma in i grejerna i där.

Nu får du chansen ånyo i U16-landslaget. Du var har varit med tre matcher mot Finland tidigare där du svarade för ett mål, hur ser du tillbaka på dom matcherna?
– Det var kul och något nytt. Det var lite nervöst i början, men det släppte ganska fort. Det som skilde mest mot här hemma var farten samtidigt som spelidén är lite annorlunda.

Klockan 04.00 i morse var det frukost för Eric Juhlin och U16-landslaget. Strax efter det avgick bussen till Arlanda och sedan flyget till Helsingfors. Där var det sedan flygbyte och vidare resa mot Sankt Petersburg. Där spelar man den första matchen mot Tjeckien i morgon. Precis som Lucas Raymond sa i en intervju med hockeysverige.se är maten det som Eric Juhlin fruktar mest.
– Det blir första gången för mig att åka till Ryssland och jag har hört att maten ska vara riktigt dålig där, säger Eric Juhlin med ett skratt och fortsätter:
– Jag tror att det kommer bli en rätt bra turnering. Det har känts bra på träningarna så det kan nog bli rätt bra.

Skiljer sig din roll i landslaget mycket från den du har i Västerås?
– Nej, det tror jag egentligen inte. Jag ska köra mycket skridskor, ge energi, skjuta lite, tackla lite… Det är ungefär samma sak som hemma i Västerås, avslutar Eric Juhlin samtidigt som lagets Team Manager Peter Lindström kommer fram och vill prata i positiva termer om hockeysverige.se:s serie Old School Hockey, där för övrigt Erics pappa Patrik Juhlin varit med:

Den svenska OS-snipern – Old School Hockey Patrik Juhlin

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten