Kenny Agostino.
St. Louis

AHL:s poängkung fick NHL-chans – blev målskytt direkt

ANNONS

Han har dominerat med eftertryck i AHL den här säsongen utan att få chansen i NHL. Men när amerikanen Kenny Agostino i natt kastades in i St. Louis Blues möte med Philadelphia Flyers blev han målskytt direkt – och hjälpte laget till en 2–0-seger.
– Man förväntar sig aldrig att bli uppkallad, säger Agostino efter segern.

Med 60 poäng på 48 matcher har Kenny Agostino varit AHL:s mest produktiva spelare den här säsongen. Dock utan att det har gett 24-åringen någon speltid i NHL. Men härom dagen kallades Agostino upp från Chicago Wolves till St. Louis Blues tillsammans med Magnus Pääjärvi och i natt fanns han i laguppställningen i bortamötet med Philadelphia Flyers. Där tog han chansen direkt.

Agostino säkrade Blues 2–0-seger genom att göra det avslutande mål i början av den tredje perioden. Frispelad av David Perron satte han pucken just ovanför axeln på Michal Neuvirth i Flyers kasse.
– Jag såg att målvakten stod lite till vänster så jag jag försökte sätta pucken högt till höger. Det funkade, säger Agostino till nhl.com.

Trots framgångarna i AHL var Agostino överraskad över att bli uppkallad av Blues. Nattens match var hans första i NHL sedan mars i fjol då han spelade två matcher med Calgary Flames.
– Man förväntar sig aldrig att bli uppkallad, men man lär sig att man alltid måste vara redo. Jag är glad att jag fick chansen och glad att jag är här, säger han.

Alexander Steen hade en assist på Paul Stastnys 1–0, hans 25:e assist för säsongen. I målet stoppade reservkeepern Carter Hutton 26 skott för sin tredje nolla den här säsongen.

Magnus Pääjärvi var inte ombytt för Blues.

I Philadelphia var fjolårets stora backkomet i NHL, Shayne Gostisbehere, petad för tredje matchen i rad. Dessutom drabbades man av ett avbräck när rookien Travis Konecny försvann med skada.

Philadelphia – St. Louis 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
St. Louis: Paul Stastny (15) (Alexander Steen), Kenny Agostino (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games